Iespēja bez maksas veikt mērījumus un uzzināt, cik labi jūtas tavas nieres

Martā ir Pasaules Nieru diena un šogad Latvijā 7. martā notiks dažādas aktivitātes, lai veicinātu zināšanas, uzmanību un rūpes par nieru veselību.
Ar hronisku nieru slimību visā pasaulē slimo aptuveni desmitā daļa iedzīvotāju, bet Latvijā tie ir 12 000 pacientu uz katriem 100 000 iedzīvotājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ar hronisku nieru slimību visā pasaulē slimo aptuveni desmitā daļa iedzīvotāju, bet Latvijā tie ir 12 000 pacientu uz katriem 100 000 iedzīvotājiem.

Sociālajos tīklos būs tiešraide atklātai sarunai ar dažādiem hroniskas nieru slimības pacientiem, bet Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) foajē ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas izmērīt asinsspiedienu, noteikt glikozes līmeni asinīs, aizpildīt testu un uzzināt, cik labi jūtas viņa nieres. 

 

RSU foajē, Dzirciema ielā 16, no plkst. 14.00-18.00 plašākai sabiedrībai notiks pasākums “Pasaules Nieru diena 2024”, kuru organizēs RSU Medicīnas fakultātes Nefroloģijas pulciņa studenti sadarbībā ar Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu. 

 

Ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas izmērīt asinsspiedienu, noteikt glikozes līmeni asinīs un saņemt mikroalbuminūrijas testu ar instrukciju tā veikšanai mājās. 

 

Pasākuma laikā arī būs iespēja uzzināt vairāk par nieru veselības veicināšanas principiem un hroniskas nieru slimības riska faktoriem. 

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt plkst. 17.00 paredzēta pusotru stundu gara tiešsaistes “Saruna par nieru veselību”. Tajā piedalīsies asoc.prof. Ieva Ziediņa un pacienti ar dažādu ārstēšanās ceļu – Andrejs Kvitko, Samanta Berena un Diāna Bitāne, kuri dalīsies savā pieredzē. 

 

Sarunas tiešraidi būs iespējams skatīties sociālajā platformā Facebook gan Latvijas Nefrologu asociācijas, gan Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas profilos, YouTube aģentūras “Divi gani” kontā un portālā “Jauns.lv”.

Saistītie raksti