Kāpostu zupa Āzijas gaumē

Šo zupu vari padarīt vēl austrumnieciskāku, ja pievienosi sakapātu citronzāli, bet tuvāku Eiropai, ja 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pieliksi dažas kartupeļu šķēlītes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neparasta zupa. Foto: Imants Ķīkulis

4 personām 

Gatavošana 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

500 g kāpostu

200 g burkānu

150 g kūpināta caurauguša speķa

2 lieli sīpoli

4 lielas ķiploka daiviņas

1 ēdk. tomātu pastas

5 cm garš ingvera saknes gabaliņš

3 ēdk. olīveļļas

1 l dārzeņu buljona

Reklāma
Reklāma

1 tējk. karija

1/2 tējk. ķimeņu

2 sarkanās čili pākstis

5 ēdk. sojas mērces

4 koriandra zariņi 

 

Gatavošana:

1. Sagatavo dārzeņus un garšaugus. Kāpostus un burkānus notīri un sagriez vidēji lielos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs, ingveru nomizo un sakapā. Čili pāksti pārgriez gareniski uz pusēm, izņem sēklas un mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.

2. Apcep produktus. Dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno strēmelītēs sagrieztu speķi, mazliet pakausē, tad pievieno kāpostus un burkānus un kārtīgi apcep. Pēc tam pievieno sīpolus, ķiplokus un kariju, samaisi un cep vēl 1-2 minūtes.

3. Vāri zupu. Pielej sojas mērci, tomātu pastu, ķimenes un čili, kā arī buljonu, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt vēl 10-15 minūtes. Pārkaisi ar svaigi sakapātu koriandru.

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas