FOTOrecepte: laša fileja ar saulē kaltētu tomātu pesto. Ēdiens piemērots arī mazam bērnam!

Laša fileja ir viena no bērnu iecienītākajām zivīm. Turklāt to pagatavot ir patiesi vienkārši. Šajā reizē izmēģini laša fileju kopā ar saulē kaltētiem tomātiem un Indijas riekstiem! Recepti iesaka sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Sākot iekļaut bērna ēdienkartē zivis, iesākumā ieteicams piedāvāt liesākas, bet vēlāk treknās zivis, piemēram, lasi, foreli un siļķi.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Sākot iekļaut bērna ēdienkartē zivis, iesākumā ieteicams piedāvāt liesākas, bet vēlāk treknās zivis, piemēram, lasi, foreli un siļķi.

Bērna uzturā ieviest zivis būtu ieteicams jau no septiņu mēnešu vecuma – tajā pašā laikā, kad gaļu. Iesākumā ieteicams piedāvāt liesākas zivis, piemēram, mencu, heku, vēdzeli, pikšu, zandartu," iesaka “Rimi Bērniem” veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. “Pēc tam var piedāvāt arī treknās zivis, piemēram, foreli, lasi, siļķi, karpu. Zivis jāpiedāvā termiski apstrādātas, vislabāk tvaicētas vai ceptas cepeškrāsnī.”

 


Sastāvdaļas:
4 laša filejas steiki 
1 tējk. saulē kaltētu tomātu pesto (vai sakapāti saulē kaltēti tomāti) 
1 sauja sakapātu Indijas riekstu  
1 sauja rīvēta siera

 

 

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
  • Piestā sasmalcina Indijas riekstus.
Reklāma
Reklāma

 

  • Riekstiem pievieno rīvētu sieru un kaltētu tomātu pesto.

 

  • Laša fileju liek uz cepamā papīra un apsmērē ar pesto masu.

 

  • Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

Saistītie raksti