Siltie kartupeļu un pākšu piparu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļus novāra ar mizu, vēl siltus notīra, sagriež šķēlēs. Pipariem izņem sēklotnes, pākstis sagriež gredzenos. Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, speķi un sīpolu sasmalcina un sacep. Buljonam pievieno garšvielas — sāli, cukuru, etiķi, šķidrumu pārlej sagatavotiem produktiem, traukam uzliek vāku un brīdi karsē. Salātus pasniedz siltus.

 

444 kartupeļu ēdieni/ A.Kļaviņa. - Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Etiķis
  • Cukurs
  • Kartupeļi - 5.gab
  • Gurķis - 1.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Buljons - 1.glāze
  • Sāls
  • Speķis - 100.gr