Cālis sojas un medus mērcē – gatavo Intars Busulis
Dziedātājs Intars Busulis ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska lai pagatavotu cāli sojas un medus mērcē. Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!

FOTO: Publicitātes foto
Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!
Sastāvdaļas:
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 7,41 eiro
Viena porcija: 1,85 eiro
- 500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas
- 1 olas baltums
- 20 g kukurūzas cietes
- 300 g Basmati rīsu
- 1 brokolis
- sāls
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes medus (dažādu ziedu)
- 2 ēdamkarotes tomātu mērces
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- sāls
- ūdens

Pagatavošana
- Sagriež gaļu nelielos gabalos, liek bļodā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.
- Rīsus noskalo un pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.
- Brokoli sadala mazākos gabalos un vāra sālsūdenī apmēram 4 minūtes.
- Gaļu izņem no ūdens un kārtīgi nosusina. Liek bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti un samaisa.
- Pagatavo mērci, atsevišķā bļodā samaisot medu, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru.
- Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep gaļu, izņem to no pannas un uz brīdi noliek malā.
- Tajā pašā pannā nedaudz pavāra mērci, līdz tā sāk sabiezēt. Tad pievieno iepriekš apcepto gaļu un turpina karsēt maisot, līdz mērce sabiezējusi.
- Vistu pasniedz ar rīsiem un brokoļiem.