Cālis sojas un medus mērcē – gatavo Intars Busulis

Dziedātājs Intars Busulis ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska lai pagatavotu cāli sojas un medus mērcē. Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!
Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!

FOTO: Publicitātes foto

Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!

Sastāvdaļas:

4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 7,41 eiro
Viena porcija: 1,85 eiro

 

  • 500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas 
  • 1 olas baltums
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 300 g Basmati rīsu 
  • 1 brokolis 
  • sāls

 

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes medus (dažādu ziedu)
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces 
  • 2 ēdamkarotes cukura 
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces 
  • sāls
  • ūdens
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Sagriež gaļu nelielos gabalos, liek bļodā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm. 
  2. Rīsus noskalo un pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma. 
  3. Brokoli sadala mazākos gabalos un vāra sālsūdenī apmēram 4 minūtes. 
  4. Gaļu izņem no ūdens un kārtīgi nosusina. Liek bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti un samaisa. 
  5. Pagatavo mērci, atsevišķā bļodā samaisot medu, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru. 
  6. Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep gaļu, izņem to no pannas un uz brīdi noliek malā. 
  7. Tajā pašā pannā nedaudz pavāra mērci, līdz tā sāk sabiezēt. Tad pievieno iepriekš apcepto gaļu un turpina karsēt maisot, līdz mērce sabiezējusi. 
  8. Vistu pasniedz ar rīsiem un brokoļiem.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti