Sulīgā vistas fileja ar kraukšķīgo garoziņu, un citi Airfryer karstā gaisa fritiera plusi

Kopš mūsmājās ir "Philips Airfryer" karstā gaisa fritieris, ēdam tikai šajā ierīcē gatavotus ēdienus. Precīzāk – kopš reizes, kad pagatavoju pirmo maltīti tajā, jo kādu laiku virsroku guva mana skepse par šī fritiera lietderīgumu un arī bažas par tā patērēto elektrību. Manas bažas bija veltīgas, bet ēdieni sanāk patiešām gardi un gan figūrai, gan arī veselībai pat ļoti draudzīgi.
Patiešām sulīga, patiešām kraukšķīga vistas fileja bez eļļas un panējuma.

FOTO: no personīgā arhīva

Patiešām sulīga, patiešām kraukšķīga vistas fileja bez eļļas un panējuma.

Tā kā maniem bērniem dikti garšo fritēta vistas fileja, nolēmu izmēģināt, kā ar šo uzdevumu – pagatavot sulīgu un reizē kraukšķīgu vistas fileju – tiks galā karstā gaisa fritieris.

 

Ja sākotnēji mūsu pusaudzis novaikstījās, ka bez eļļas un ierastā panējuma nekas labs nevarot sanākt, tad pēc pirmā gariem zobiem pagaršotā kumosa piekrāva sev pilnu šķīvi. Uz savu piebildi – nu re, garšo tomēr –, saņēmu atzinīgu novērtējumu ēdienam: “Normāli!”

 

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja
  • garšvielas pēc izvēles (es izmantoju garšvielu vistas gaļai, ķiploksāli, citrona sulu un mazliet majonēzi)

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Ja ir lieli vistas filejas gabali, tos sagriež mazākos, tad pieliek izvēlētās garšvielas un visu rūpīgi sajauc. Ļauj apmēram kādas 20 minūtes sasūkties garšām. 
  2. Samarinēto vistas fileju liek karstā gaisa fritierī uz restēm un cep 190 grādos 14 minūtes. Var cept īsāku laiku, bet mums patīk brūnāka garoziņa.  

 

Pasniedz ar izvēlētajām piedevām. Mēs ēdām ar “Gudro graudu” pērļu grūbām (pievienotas arī sarkanās lēcas un sarkanā kvinoja) un baltā redīsa-burkānu salātiem, kas sajaukti ar 12 % krējumu. 

 

 

 

Vēl daži mani prieki par ierīci

  • "Philips Airfryer" karstā gaisa fritieri ir ļooooti viegli kopt. Visas daļas ir ērti izņemamas un pēc tam arī saliekamas atpakaļ, kas man ir svarīgi, jo necik tehniska neesmu, tāpēc nepatīk ņemties ar sarežģītām ierīcēm. 
  • Pēc gatavošanas virtuve joprojām ir tīra kā bijusi! Nekur nav uzsprakšķējuši tauki utt. Bet fritiera apakšā satecējušos taukus no produktiem var viegli izslaucīt ar neabrazīvu salvetīti un tad visas fritiera izņemamās daļas noskalot karstā ūdenī. Tas arī viss! 
  • Manas sākotnējās bažas par elektrības patēriņu gatavošanas laikā bija ne vien liekas, bet pat gaužām aplamas. Izrādās, "Philips Airfryer" karstā gaisa fritieris patērē gandrīz uz pusi mazāk elektroenerģijas nekā cepeškrāsns, un ja vēl ņem vērā, ka gatavošanai nepieciešams krietni īsāks laiks, tad ieguvums ir vērā ņemams. 
  • Lietotnē NutriU pieejamas neskaitāmas un dažādas receptes visām gaumēm. Vairākas no tām jau esmu iekļāvusi savā gatavojamo recepšu sarakstā.

Saistītie raksti