Kartupeļi, cīsiņi, tomāti, siers jeb Sacepums, ko ēd arī bērni

Skolēnu vasaras brīvlaikā mūsmājās biežāk top ēdieni, kurus ir pa spēkam pagatavot arī agrīnajam pusaudzim. Un pagatavot sacepumu nudien ir vienkārši, turklāt šim sastāvdaļas ir tādas, ko vien retais bērns neēdīs, un rezultāts sanāk tiešām gards un sātīgs.
Šis sacepums garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Šis sacepums garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem.

Sastāvdaļas:

  • 5 vidēji kartupeļi
  • 250 g labas kvalitātes cīsiņi vai citas desiņas (mums bija gan cīsiņi, gan mājas ražojuma pusžāvētās desiņas)
  • 250 tomāti
  • 100 g siers
  • 2 ēd. k. skābais krējums
  • garšvielas (es izmantoju hmeli-suneli, maltu papriku un sāli)

 

 

Pagatavošana

  • Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, arī cīsiņus, desiņas un tomātus sagriež un visu liek traukā. 

Gatavojot kopā ar bērniem, jārēķinās, ka daļa vajadzīgo produktu tiks apēsti vēl pirms nokļūšanas cepamtraukā, tāpēc jāsarūpē mazliet vairāk izejvielu. 

Reklāma
Reklāma

 

  • Pievieno krējumu un garšvielas un visu rūpīgi sajauc.

 

  • Visu pārliek cepamtraukā, ko pārklāj ar foliju, un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 190 grādos 30 minūtes. 
  • Tad foliju noņem un cep vēl 10 minūtes. 
  • Beigās pārkaisa ar rīvētu sieru, un trauku vēl uz 10 minūtēm ieliek cepeškrāsnī. 

 

Labu apetīti!

Saistītie raksti