Perfektais steiks minimālisma gaumē – recepte no Mārtiņa Sirmā

Siltas un saulainas dienas ir īstais brīdis, lai ar ģimeni vai draugiem izbaudītu vasaras gardāko pieredzi – dažādus grilējumus.
Jebkurš gaļas gabals izdosies gardāks, ja pirms gatavošanas tas būs istabas temperatūrā.

FOTO: Publicitātes foto

Jebkurš gaļas gabals izdosies gardāks, ja pirms gatavošanas tas būs istabas temperatūrā.

1 porcijai nepieciešams:                                               

  • 225 g liellopa steika
  • Rafinēta eļļa cepšanai
  • Sāls pēc garšas
  • 1 ēdamk. sviesta
  • Melnie pipari pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Gaļas gabalu nosusini ar salvetēm. Uzber gaļai sāli un ierīvē to, lai kārtīgi iesālās.
  2. Rūpīgi ieeļļo gaļu vai pannu ar eļļu. Sakarsētajā pannā cep gaļu no katras puses 3–4 minūtes. Gaļas gabalu apgriez tikai vienu reizi, nevis cep vairākas reizes katru pusi!
  3. Cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, liec gaļu un turpini to cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos konvekcijas režīmā 5–7 minūtes. Svarīgi, lai krāsns jau iepriekš būtu uzkarsēta! Ja izmanto pārtikas termometru, gaļas iekšpusei jābūt 53 grādus karstai – tad steiks būs vidēji cepts un vidū sulīgi rozā.
  4. Kad gaļa izcepta, liec to uz restītēm, lai notek sula. Steikam uzliec sviestu (istabas temperatūrā), ļauj tam pakust un apzied gaļu ar to no visām pusēm. Tad uzkaisi svaigi maltus piparus un vēl sāli, ja vēlies. Ļauj gaļai “atpūsties” vismaz piecas minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.