Penne tomātu un bazilika mērcē. Sezonas aktualitāte

Tomāti un baziliks ir tās sastāvdaļas, kas augustā pieprasa būt uz galda katru dienu - pasniegti visdažādākajos veidos. Lūk, tēta Normunda pennes recepte!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārkaisi penni ar rīvētu cieto sieru. Lai labi garšo!

4 personām, gatavošanas ilgums 20 min.

 

Sastāvdaļas:

Pasta Penne 350 g
Olīveļļa 50 ml
Ķiploks 2 daivas
Tomāti 500 g
Baziliks 1 bunte
Sāls ½ tējk
Cukurs 1 ēdamk
Siers cietais, nogatavinātais, psniegšanai

 

Gatavošana

1. Novāri makaronus kā norādīts uz iepakojuma.
2. Nokās tos sietā.
3. Paralēli gatavo mērci.
4. Katlā vai pannā sildi olīveļļu un pievieno divas daivas ķiploka. Man patīk to vienkārši saspiest, pacep nedaudz, lai tas kļūst zeltains.
5. Pievieno tomātus, kuri sagriezti mazākos, bet neregulāros gabalos, bez vai ar mizu.
6. Sautē tomātus, maisot vismaz 6 minūtes. Kad tomāti sāk izjukt, pievieno baziliku, cukuru un sāli.

Reklāma
Reklāma

7. Sautē vēl 2 minūtes un vari mērci samalt. Ja lieto blendera krūzi, uzmanies, jo karsta mērce mēdz “sprāgt”. Es blenderēju turpat katlā ar rokas blenderi.
8. Ja vēlies, mērci vari izkāst caur sietu.
9. Sildi mērci, pievienojot pastu un vēl baziliku. Pievieno smalki rīvētu sieru un pasniedz ģimenei.

 

penne tomātu mērcē