Pavisam savādāka maltīte - grilēti tomāti ar zaļumu mērci

Kāpēc gan nepadarīt savu maltīti interesantāku? 

Šī šoreiz iznāks drīzāk kā sātīga maltīte jeb liela uzkoda!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī šoreiz iznāks drīzāk kā sātīga maltīte jeb liela uzkoda!

Sastāvdaļas:

  • nelieli tomāti - 8 gab.
  • maltā gaļa - 400-500g
  • svaigs čili pipars - 1/5 gab.
  • ķiploki - 1/5 gab.
  • grieķu jogurts - 300g
  • diedzētas sēklas - 1 sauja
  • sasmalcināti zaļumi - 3 saujas
  • citrons - 1/2 gab.
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  • Notīra 3 ķiploka daiviņas. Tās sarīvē vai smalki sagriež un pievieno maltajai gaļai.
  • Pielej 1 ēd.k. grieķu jogurta, pieber 1 sauju zaļumu, mazliet sāls un piparu, un sakapātu čili.
  • Tomātiem nogriež cepurīti un iztīra vidiņus. 
  • Gatavos tomātu trauciņus pilda ar malto gaļu un uzliek tiem atpakaļ cepurītes.
  • Katru tomātu ietin folijā un liek cepties uz sakarsēta grila vai cepeškrāsnī (ja cep grilā, tad vislabāk būtu cept grilā ar vāku).
  • Cep vismaz 20 minūtes.
  • Kamēr cepās tomāti, tikmēr gatavo mērci - atlikušajam jogurtam pievieno 2 daiviņas rīvēta ķiploka, 2 saujas sakapātu zaļumu, diedzētas sēklas un nedaudz citrona sulas.
  • Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas