Sautētas sēnes ar biezu krējumu

FOTO: Shutterstock.com

6 personām

Sēnes notīra un noslauka ar mitru drānu vai ātri noskalo aukstā, tekošā ūdenī un noslauka sausas.
Sēnes sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs (mazākās sēnes pārgriež tikai uz pusēm).
Sīpolus sviestā un eļļā apcep gaiši zeltainus. Pievieno sēnes un cep uz straujas uguns. Kad sēnes uzsūkušas visas taukvielas, liesmu samazina, pieber sāli, piparus un maisa, līdz sāk izdalīties sēņu sula. Maisot turpina karsēt vēl 3-4 minūtes.
Pievieno krējumu un sautē 3-4 minūtes, līdz sēnes uzsūkušas daļu krējuma, bet atlikušais krējums sabiezējis. Sēnes liek siltā traukā un pasniedz kūpoši karstas.
 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sēnes - 700.g
  • Sasmalcināti sīpoli - 1 1/2.tējkar.
  • Sviests - 2 1/2.ēd. kar.
  • Augu eļļa - 1/2.glāze
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Biezs krejums - 1/2.glāze