Konkurss – pieteikšanās uz animācijas darbnīcām ģimenēm Rīgas Kino muzejā!

Rīgas Kino muzejs izsludina pieteikšanos uz atraktīvām animācijas veidošanas darbnīcām visai ģimenei septembrī un oktobrī. Animācijas darbnīcu tēma – leģendārās, paaudžu paaudzēs iecienītās filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” rimeiks. Lai pieteiktos, jāuzzīmē komikss – sava īsa versija par filmu.

Kadrs no J.Streiča filmas „Limuzīns Jāņu naksts krāsā” (1981); foto no RKM krājuma, fotogrāfs – Guntis Grunte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no J.Streiča filmas „Limuzīns Jāņu naksts krāsā” (1981); foto no RKM krājuma, fotogrāfs – Guntis Grunte.

Darbnīcas notiks trīs sestdienas pēc kārtas - 22. un 29. septembrī un 6. oktobrī, Kino muzeja telpās Vecrīgā, Peitavas ielā 10/12. Nodarbības ilgums - 3 stundas. Izveidotā filma dalībniekiem tiks parādīta cikla noslēgumā kopīgā seansā, filmiņu dalībnieki varēs saņemt arī DVD formātā.


Rīgas Kino muzejs jau vairākus gadus rīko animācijas darbnīcas, kurās bērni kopā ar vecākiem veido animācijas filmiņas. Jautrās nodarbības ir lielisks veids, kā ģimenei kopā pavadīt laiku neierastā vidē, apgūt jaunas iemaņas un attīstīt izpratni par kino tapšanas procesu. Šoruden  stop motion tehnikā tiks veidota animācijas filma – rimeiks populārajai latviešu zelta klasikas filmai „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Bērni tiks iepazīstināti ar latviešu kino klasiku, savukārt vecākiem būs iespēja skaidrot vēsturiskos līkločus un filmā izspēlētos jau folklorizējušos jokus. Darbnīcas vadītāji būs bērnu radošās nometnes „Jūras vārna” skolotāji, apvienības „Multeņkulteņi” pārstāvji Kristīna Ratniece un Ivars Šmits.

Reklāma
Reklāma


Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, rīkojam konkursu, kurš palīdzēs izvēlēties darboties gribošākos pretendentus! Noteikumi ir vienkārši – īsa komiksa veidā uzzīmēt savu versiju filmas rimeikam, un zīmējumu kopā ar dalībnieku skaitu, vecumu, un kontaktdetaļām iesūtīt elektroniski (kinomuzejs@kinomuzejs.lv) vai ienest Rīgas Kino muzejā Vecrīgā, Peitavas ielā 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas puses).  Pieteikšanās termiņš – 7. septembris, rezultātu paziņošana – 11. septembris.


Dalībniekiem jābūt klāt visās 3 nodarbībās. Dalības maksa par vienu nodarbību – 3 LVL no cilvēka, 4 un vairāk cilvēku ģimenēm – atlaide.
Telefons uzziņām -  67358873.

Ieskaties: www.kinomuzejs.lv