Cūkgaļas gabaliņi ķīniešu gaumē ar dārzeņiem

„Šovakar sadūšojos kaut ko no ķīniešu virtuves pagatavot pati. Un ziniet – sanāca! Sev par prieku un brīnumu. Galvenā sastāvdaļa, kas šim ēdienam piešķir ‘ķīniskumu’, ir hoisin mērce - tā ir tāds kā ķīniešu bbq mērces variants: salda, pabieza un aromātiska. Jā, un ja turpināt iepazīt šīs valsts virtuvi, tad noteikti arī nākotnē noderēs ‘piecu garšvielu pulveris’,” iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Galvenā sastāvdaļa, kas šim ēdienam piešķir ‘ķīniskumu’, ir hoisin mērce. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Galvenā sastāvdaļa, kas šim ēdienam piešķir ‘ķīniskumu’, ir hoisin mērce. Autores foto.

 

 

Līdz šim mana pieredze ar ķīniešu ēdienu aprobežojās ar tā baudīšanu ķīniešu restorānos – vislabākie no tiem ir bijuši „China Town” Ņujorkā un Londonā. Tagad vienu labu esmu atklājusi arī netālu no savām mājām (“Jardins De Pekin”) – tur gatavo burvīgus dim sum, nūdeles un pīli. Cenas: 8-12 EUR par otro ēdienu. Saviem Briseles lasītājiem noteikti iesaku šajā restorānā paviesoties vai arī paņemt „take away”. 

 

Sastāvdaļas (4 personām):

o 800 g liesas cūkgaļas karbonādes gabala, sagriezta 0.5cm šķēlēs un pēc tam šķēles sagriež kumosa lieluma gabalos

o 4 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas

o 1 tējk. piecu garšvielu pulvera

o 1 citronzāles kāts, apm.10 cm garš

o 20 g ingvera saknes

o 3 ēdamk. sojas mērces

o eļļa cepšanai (vislabāk – zemesriekstu)

Reklāma
Reklāma

o 1 vidējs sīpols, sagriezts vidēja lieluma šķēlēs

o 1 sarkanā čili pāksts, smalki sagriezta (bez sēklām)

o 300 g dažādu dārzeņu (brokolis, paprika, sojas asni, saldo zirnīšu pākstis, burkāns), sagriezti salmiņos (brokoļus sadala pa mazajām galviņām)

o 100 ml hoisin mērces

o 1 citrona sula

 

Gatavošana:

1. Sagatavo marinādi cūkgaļai: sajauc kopā ķiploku, 5-garšvielu pulveri, citronzāli, ingveru un sojas mērci. Pārlej gaļai, samaisa un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.

2. Pannā (vislabāk – wok) uzkarsē eļļu un tajā augstā temperatūrā apcep sīpola un čili gabaliņus. Pievieno arī pārējos dārzeņus un cep, nepārtraukti maisot, uz lielas liesmas 2-3 minūtes – lai dārzeņi apkārt būtu apcepušies, bet ēdot vēl būtu kraukšķīgi vidū. Galvenais nepārcept, jo tad zudīs ēdiena struktūra!

3. Atkal pannā (wok) uzkarsē eļļu un apcep cūkgaļas gabaliņus – tā, lai gaļa būtu gandrīz gatava (pāris minūtes). Tad liek klāt sagatavotos dārzeņus, hoisin mērci un citrona sulu. Cep vēl 30 sekundes. Pasniedz nekavējoties! Vislabāk kopā ar nūdelēm vai rīsiem. 慢慢吃!(labu apetīti! – mandarīnu valodā, tulk. ‘ēd lēnām’  )

 

Avots: lindasvirtuve.lv