Tik gards, ka mēli var norīt: saldētu rabarberu–upeņu ķīselis ar klimpām

Lai gan neesmu ķīseļu cienītāja, laiku pa laikam tādu uzvāru, jo manējiem garšo. Un īpaši tāds, kas ar klimpām.
Foto: Lauma Ozola.

FOTO: no personīgā arhīva

Foto: Lauma Ozola.

Vajadzēs:

  • Saldētus rabarberu gabaliņus
  • Saldētas upenes
  • Paciņu (16 g) vaniļas cukura
  • Cukuru pēc garšas

 

Klimpām:

  • 3 olas 
  • paciņu (8 g) vaniļas cukura
  • šķipsnu sāls
  • Ēdamk. piena
  • Miltus pēc vajadzības (lai sanāk tāda kā bieza pankūku mīkla)
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

  1. Rabarberus un upenes liek katlā, aplej ar ūdeni un uzvāra. Proporcijas liek pēc gaumes, bet es ņemu apmēram 1:3 – viena daļa rabarberu/upeņu un trīs daļas ūdens, lai virums nav par skābu, sīvu. 
  2. Pievieno vaniļas cukuru un cukuru un pavāra vēl kādas piecas minūtes.
  3. Kamēr viss vārās, pagatavo mīklu klimpām: olas sakuļ ar vaniļas cukuru un šķipsnu sāls, pievieno pienu, samaisa, un liek klāt miltus. Maisa, līdz iegūta viendabīga, pabieza mīkla. 
  4. Ar tējkaroti liek ķīselī mīklu, bet uzreiz nemaisa, lai piciņas sacietē. Tas notiek ātri. Pavāra divas minūtes. Viss, ķīselis gatavs. Atdzesē un dzer/ēd. 

Saistītie raksti