Debešķīgi garšīgā bezē rulete
Šī rulete ir ļoti pieprasīta, un ne velti, jo tā ir debešķīgi garšīga, gaisīga, skaista, turklāt tās pagatavošanā nav itin nekā sarežģīta.

FOTO: Publicitātes foto
Ļoti garda un itin nekā sarežģīta, lai pagatavotu.
Vajadzēs:
(8 gabaliņiem)
Bezē:
- 200–215 g olbaltuma (4–5 olu baltumi)
- 300 g cukura
- 1 tējk. etiķa (9 %)
Pildījumam:
- 250 g maskarpones siera
- 150 g saldā krējuma
- 2 ēdk. cukura
- vaniļas cukura – pēc vēlēšanās
- 200–300 g svaigu ogu + dekorēšanai
Gatavošana
(1 stunda)
- Uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem un liek lielā bļodā. Lēnām sāk putot. Kad putas kļuvušas baltas, pielej etiķi. Cukuru pakāpeniski sāk pievienot tikai tad, kad putas jau iegūst formu. Ņem vērā, ka jāputo ilgi, līdz viss cukurs ir izkusis un putas ir ļoti stingras; ar rokas mikseri tās varētu būt 10 minūtes.
- No cepampapīra izgriež divus 30x35 cm lielus taisnstūrus. Vienu klāj uz plāts, otru pagaidām noliek malā. Masu liek uz pannā ieklātā cepampapīra un vienmērīgi izlīdzina 25x30 cm lielā taisnstūrī. Cep 180 grādos 15 minūtes. Pēc tam mazliet pavēdina krāsni, samazina karstumu līdz 160 grādiem un cep vēl 5 minūtes.
- Kad olbaltums izcepies, izņem to no krāsns, uzliek virsū otru cepampapīra loksni un restītes. Uzmanīgi apmet pannu otrādi, lai izceptais bezē nonāk uz restītēm. Uzmanīgi noplēš cepampapīru no tā virspuses. Noliek restītes tā, lai bezē var vēdināties un lai zem tā neveidojas kondensāts. Ļauj atdzist.
- Gatavo pildījumu. Ogas sagriež gabaliņos. Uzputo maskarponi ar cukuru, pievieno saldo krējumu un saputo līdz stingrām putām. Tikai uzmanīgi – lai nepārputojas!
- Kad bezē atdzisis, vienmērīgā kārtiņā smērē uz tā krēmu, pa virsu liek ogas. Pēc tam uzmanīgi sarullē. Dekorē pēc sirds patikas. Liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, lai atdziest.
Citas receptes un padomus meklē jaunākajā žurnālā “100 Labi padomi”, kas nopērkams lielākajās preses tirdzniecības vietās un www.zurnali.lv.
