Riekstu bezē torte. Gatavošana pa soļiem!

Riekstu bezē ir mana vīra un dēla mīļākā torte. Līdz šim es nebiju nekad to gatavojusi, bet ļoti gribējās izmēģināt, iemācīties, lai varu palutināt mīļos ar to, kas viņiem ļoti garšo.

FOTO: Shutterstock.com

Bezē kūka ir trausla un maiga


Beidzot saņēmos un, lūk,mans pirmais mēģinājums!

Sastāvdaļas riekstu bezē biskvītam:
* 4 olas baltumi
* 1 glāze rieksti,apcepti,sagriezti ar nazi
* 1 glāze cukurrs
* citronskābe 1/4  tēj.k
* 2 ēd.k kartupeļu ciete


Sastāvdaļas krēmam:
Krēmu katrs gatavo kāds garšo,es pagatavoju no olas dzeltenumiem,jo tie palika pāri.
* 4 olas dzeltenumi
* 4 ēd.k cukurs vārot krēmu un 2 ēd.k putojot sviestu
* 4 ēd.k cukurs
* vaniļas cukurs
* 200ml piens
* biešu sula krēma iekrāsošanai
* 100g sviests,bet var arī vairāk atkarīgs cik treknu vēlas


Gatavojam bezē:
Riekstus apcepam, atdzesējam un ar nazi sagriežam. Ja dauzīs vai blenderēs, tad atdalīsies eļļa un tie lips kopā. Un ar nazi vienkārši griežas.

Es gatavoju divus biskvītus, katru no 2 olām. Līdz ar to visas sastāvdaļas sadalām divās daļās.
Baltumus putojam ar citronskābi, lēnām pievienojam cukuru.Turpinām putot, līdz baltumi palikuši ļoti stingri, ka nekrīt nost no trauka.

Iecilājam kartupeļu cieti un riekstus. Uz cepamā papīra liekam tādā formā un izmērā, kādu torti vēlamies.

Cepam uz vismazākās uguns, kāda vien iespējama cepeškrāsnij - ap 40 minūtēm - 1 stundai. Tad izslēdzam uguni un atstājam atdzist ar mazliet atvērtām durtiņām cepeškrāsnī.Receptēs minēts,ka jācep 100grādos ap 1 stundu,bet tā kā man grādus nerāda,tad es vienkārši uz vismazāko uguni cepu un ik pa laiciņam apskatījos kā izskatās. Kad virsa ir sausa, pažuvusi, tad uguni noteikt jāslēdz ārā.

Šādi izcepam otru biskvītu.

Reklāma
Reklāma

Gatavojam krēmu:
Olu dzeltenumiem pievienojam cukuru,vaniļas cukuru un ar putojamo slotiņu izmaisam,pievienoajm miltus,izmaisam,lai  ir viendabīga masa.Uzsildam pienu,siltu,pievienojam olu dzeltenumiem.Izmaisam un liekam ūdens peldē karsēties,nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē un ir izveidojies krēms.

Sviestu putojam ar cukuru līdz tas kļūst gaišs, tad pievienojam atdzisušo krēmu, biešu sulu un visu saputojam.

Bezē ripas apsmērējam ar krēmu un liekam ledusskapī.

 

Sastāvdaļas