Našķoties Zanes medus piparkūkas

Našķoties Zane jeb Zane Grēviņa ir 3 recepšu grāmatu autore, kurai ļoti patīk gatavot, kā arī dalīties ar citiem ar savām receptēm. Un šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā viņa mammamuntetiem.lv iesaka izmēģināt savu Medus piparkūku recepti.
Gardās medus piparkūkas!

FOTO: Publicitātes foto

Gardās medus piparkūkas!

Lai pagatavotu apmēram 1,2 gardās medus piparkūku mīklas nepieciešams:

 

  • 500 g kviešu miltu
  • 300 g medus
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 40–50 g piparkūku garšvielu (tā kā katra ražotāja piparkūku garšvielās piparu koncentrācija ir atšķirīga, ieteiktu vispirms mīklai pievienot tikai daļu receptē paredzētā daudzuma. Ja mīkla nav pārāk piparota, tad var iemaisīt atlikušo daudzumu)
  • 30 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

 

PAGATAVOŠANA:

1. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Maisot masu karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

 

Reklāma
Reklāma

2. Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri (masa uzburbuļos, cepamais pulveris izreaģēs), pēcāk pievieno pusi miltu, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām (iesākumā tā var būt pavisam ķepīga, bet pēc nakts ledusskapī tā kļūs pavisam stingra). Mīklu liek ledusskapī un atdzesē vismaz stundu.

 

3. Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, izspiež piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plāts un gatavo līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Saistītie raksti