Rudzu miltu piparkūkas

No šīs rudzu mīklas iespējams pagatavot ne tikai piparkūkas,bet var uzcept lieliskus piparkūku groziņuas vai riekstiņus, un sapildīt ar dažādiem pildījumiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

• 4 ēd.k medus

• 1 tēj.k soda

• 1 ola mīklā un ja vēlamies arī vēl smērēt cepumus, tad vēl viena ola

• 4 ēd.k cukurs-nesaldām piparkūkām, bet,ja vēlas saldas, tad pievienojam no 1/2-1 veselai glāzei (250ml)

• 4 ēd,k skābais krējums

• 125g margarīns vai sviests

• Rudzu milti ļoti labi garšo kopā ar saulespuķu sēkliņām,tās mēs arī varam pievienot mīklā, apcepam un sasmalcinām

• ap 3 glāzēm rudzu milti, var gan vieglos, gan stipros. Ar vieglajiem rudzu miltiem būs viendabīgāki cepumi,bet ar stiprajiem būs irdenāki.

• garšviela piparkūkām 1 paciņa,vai kā rakstīts uz paciņas kādam miltu daudzumam paredzēts, vai arī pagatavojam paši garšvielu

 

 • smaržīgie pipari – 7 gab.

• kardamons – 0,5 tējk.

• koriandrs – 0,5 ēdamk.

• muskatrieksts – naža gals

• kanēlis – 1 tējk.

• krustnagliņas - naža gals 

 

 VAI

 

• Kaltēta apelsīna miziņa - sarīvēta

• Apaļie pipari – 7 gab.

• Kardamons – 0,5 tējk.

• Koriandrs – 0,5 ēdamk.

• Muskatrieksts – naža gals

• Kanēlis – 1 tējk. 

 

Reklāma
Reklāma

VAI  jūsu pašu garšvielu buķetes recepte.

 

Gatavošana: 

Katliņā ieliekam medu, cukuru un karsējam,izkausējam,tad pievienojam margarīnu,izkausējam viendabīgā masā,visu laiku maisot.Pievienojam sodu un intensīvi maisam,masa piepūšas un lēnām maina krāsu.Mēs karsējam,maisam līdz ļoti brūnam tonim,tumši brūnam, tad noņemam no uguns un pievienojam garšvielas.Ļaujam atdzist.

 

Krējumu sajaucam ar olu un iemaisam atdzisušajā masā. Tad lēnām pievienojam miltus, līdz mīkla ir mīcāma.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam istabas tempertūrā uz 30 minūtēm.

 

Pēc tam rullējam mīklu, šādi, kā parādīts bildē, starp diviem cepamā papīra gabaliem,tā mīkla viegli rullējas, nelīp klāt un var izrullēt ļoti plānu.

Spiežam ar formiņām cepumus, ja vēlamies apsmērējam ar viegli sakultu olu un liekam cepties ap 200 grādiem ap 8-10 minūtēm.

Es arī izmeģināju, ka uz neceptiem cepumiem var uzbērt krāsainos cepumu graudiņus un tad cept, šādi bērniem ļoti patīk.

 

Tā kā esmu nogaršojusi rudzu miltu kūku ar skābā krējuma - biezpiena pildījumu, tad droši varu teikt, ka biezpiens, skābais krējums, saldais krējums, svaigais siers ļoti labi iet klāt.

Gatavie cepumi ir mīksti, ļoti neparasti, bet gardi. 

 

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas