Cietās piparkūkas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes

Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi izsijātu miltu, pieber sasmalcinātas garšvielas un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no katla malām. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, ūdenī izšķīdinātu dzeramo sodu, pārējos miltus un samaisa. Pēc tam mīklu sastrādā uz mīklas dēļa, līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Mīklu izveltnē plānā plāksnē, ar dažādām veidnītēm izspiež cepumus, liek uz plāts, pārziež ar sakultu olu (var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai mandelēm), cep cepeškrāsnī.

Garšvielu maisījums:
½ tējk. kanēļa
10 krustnagliņas
5 graudiņi kardamona
sarīvēts muskatrieksts un 1 tējk. ingvera
1 tējk. koriandra
5 piparu graudiņi
 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 ola pārziešanai
  • Sīrups vai medus - 350.g
  • Sviests - 150.g
  • Cukurs - 200.g
  • Olas - 2.gab
  • Dzeramā soda - 2.g
  • Kviešu milti - 600.g
  • Garšvielu maisījums