Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka. Vegāniska recepte

Ar gardu, vegānisku recepti, ko ieviest savā virtuvē, dalās jaunākais Rimi Gardēžu komandas eksperts, profesionāls pavārs, vegānisko un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.  

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vegānisks uzturs nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no produktu un recepšu daudzveidības, garšu un tekstūru bagātības.

Nepieciešams:

  • 80 g grauzdētu pekanriekstu;
  • 1 ēd. k. maltu linsēklu;
  • 3 ēd. k. ūdens;
  • 100 g mandeļu miltu;
  • 70 g kokosriekstu miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsna sāls;
  • miza no 1/2 citrona;
  • 80 g cukura sīrupa;
  • 40 g rapšu eļļas;
  • 60 g ābolu biezeņa;
  • 2 āboli;
  • 250 g melleņu;
  • 250 g sojas produkta Yosoi persiku.

 

Pagatavošana:

  • Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa.
  • Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu.
  • Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni. Visu kārtīgi samaisi.
  • 18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru.
  • Drumstalu masu sadali divās daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā.
  • Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu.
  • Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes. Pasniedz ar jogurtu.