Ogu sacepums ar drumstalām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bļodā ar nazi sakapā kviešu miltus, cukuru, auzu pārslas un taukvielas. Riekstus saberž un pievieno mīklai. Mīklai jābūt irdenai. Ogas vai augļus notīra, samaisa ar cukuru. Ja ogas ir sulīgas, iemaisa kartupeļu miltus. Ogas liek ieziestā cepamajā traukā. Uzkaisa drumstalas. Cep krāsnī 225 grādos apmēram 25 minūtes. Nedaudz atdzisušu sacepumu pasniedz ar vaniļas mērci, putukrējumu vai saldējumu.

Ieteicams izmantot zemenes, mellenes un ķiršus. Garša būs labāka, ja auzu pārslas un riekstus apgrauzdēsiet karstā, sausā pannā.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti - 65.g
  • Cukurs - 2 - 3.ēd.k.
  • Auzu pārslas - 40.g
  • Margarīns vai sviests - 100.g
  • Riekstu kodoli - 30.g
  • Pildījumam:
  • Ogas vai augļi - 500.g
  • Cukurs - 40 - 80.g