Pasaulē vieglāk pagatavojamā šokolādes saldējuma recepte
Aizvadītajās brīvdienās deviņgadīgais dēls Noels vēlējās izmēģināt pagatavot saldējumu pēc paša atrastās receptes, kas izrādījās pasaules vieglākā saldējuma recepte. Te vietā piebilst - saldējumu pilnībā pagatavoja Noels pats.
Saldējuma pagatavošanai vajadzēs:
tāfelīti (aptuveni 200 g) melnās šokolādes
500 ml saldā krējuma putukrējumam
5 ēdamkarotes cukura
kārbiņa iebiezinātā piena (180 līdz 200 g)
zemenes vai citas ogas, ar ko rotāt saldējumu
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un saputo.
2. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
3. Izkausētajai šokolādei pievieno iebiezināto pienu, izmaisa.
4. Iebiezinātā piena un šokolādes masu pievieno putukrējumam un lēni iecilā.
5. Izveidoto masu var atstāt bļodā vai liet kādās formiņās un liek saldētavā uz aptuveni 8 stundām.
6. Saldējumu pasniedz ar zemenēm vai citām gardām ogām.
Padoms!
Ja nekārojas šokolādes saldējums, var pievienot balto šokolādi. Var arī vispār šokolādi nepievienot. Ja patīk kokosa garša, var pievienot kokosriekstu. Vēl garšas dažādošanai var izmantot citus riekstus, vaniļu, upeņu pulveri.