Pelēko zirņu salāti

Ja arī tavā ledusskapī vēl aizķērušies zirņi, pagatavo salātus. Kā, māca Daiga Klipa.
Zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz.

FOTO: Shutterstock.com

Zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz.

Sastāvdaļas: 

  • 300 g pelēko zirņu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 2 selerijas kāti
  • 2 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. saldās paprikas pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Uzvāra pelēkos zirņus (ja svētkos visi vārītie tomēr apēsti). Papriku, seleriju kātus sagriež nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.
  2. Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisa pelēkajos zirņos un liek galdā.

 

Reklāma
Reklāma

Ņem vēra: zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!

 

Avots: 100 labi padomi

Saistītie raksti