Baltmaizes sacepums ar āboliem

Šajā receptē vari izmantot pastāvējušu baltmaizi, pat sakaltušu. To var vienkārši salauzīt gabaliņos, nav nepieciešami ģeometriski precīzi kubiņi.
Pārlej ar vaniļas mērci un baudi!

FOTO: Shutterstock.com

Pārlej ar vaniļas mērci un baudi!

Sastāvdaļas

 

  • 1 klaips baltmaizes (aptuveni 400 g)
  • 400 ml piena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 2 āboli
  • 4 olas
  • 2–3 ēdk. rīvmaizes
  • 1 ēdk. sviesta
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • šķipsna kanēļa

     

Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Palielu cepamo trauku iesmērē ar sviestu un izkaisi ar rīvmaizi. Baltmaizi sagriez nelielos kubiņos. Ābolus nomizo un sagriez šķēlītēs. Maizi un ābolus liec bļodā un ar rokām samaisi.

Olas sakul ar pienu, krējumu, muskatriekstu, kanēli un cukuru.

Reklāma
Reklāma

Ābolu-maizes maisījumu liec cepamajā traukā, pārlej ar olu-piena maisījumu un liec krāsnī uz 40 minūtēm. Sacepums gatavs, kad olu maisījums sarecējis. Vari pasniegt ar vaniļas mērci.