Sulīgais citronu kēkss

Patīkams garšas balanss starp saldo un skābo apvienojas šajā zeltainajā citronkēksā.

Ja mājās nav veidnes, tās vietā izmanto mazo katliņu - ieklāj cepampapīru un pārsmērē ar eļļu.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ja mājās nav veidnes, tās vietā izmanto mazo katliņu - ieklāj cepampapīru un pārsmērē ar eļļu.

Sastāvdaļas:

  • 200g pašbriestošo miltu
  • 75g mandeļu miltu
  • 200g niedru cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 2-3 citroni
  • 125ml neitrālas garšas olīveļļa
  • 175ml nesaldināta augu piena (izmantojām mandeļu pienu)

Sīrupam:

  • 1 citrons
  • 100g niedru cukurs

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  • Sagatavo cepamo veidni: ieklāj cepampapīru un iesmērē ar nelielu daudzumu eļļas.
  • Tad veido kēksa mīklu: sajauc pašbriestošos miltus, mandeļu miltus, niedru cukuru, cepamo pulveri un šķipsnu sāls lielā bļodā. Kārtīgi izmaisa ar dakšu.
  • Diviem citroniem norīvē dzelteno miziņas daļu, tad citronus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu (apmēram 50ml). Ja nepieciešams, sulai izmanto arī trešo citronu.
  • Citronu sulu lej atsevišķā bļodā kopā ar olīveļļu un augu pienu, izmaisa.
  • Sajauc kopā sausās sastāvdaļas ar slapjajām un kārtīgi izmaisa mīklu.
  • Mīklu lej sagatavotajā veidnē un liek cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm. Pārbaudi mīklu, iedurot nelielu irbulīti, ja tas nav aplipis ar mīklu - kēkss ir gatavs.
  • Kamēr cepas kēkss, gatavo sīrupu: sarīvē viena citrona miziņu, tad pārgriež to un izspiež sulu (kauliņus izķeksē ārā).
  • Sīrupa bļodā pievieno niedru cukuru, to kuļ līdz cukurs izkusis.
  • Kad kēkss gatavs, ar irbuli sadursta nelielus caurumus virspusē.
  • Ar karoti pāri visam kēksam lej sīrupu (arī stūros un maliņās).
  • Ļauj tam mazliet atdzist, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.
Reklāma
Reklāma

Ja mājās nav veidnes, tās vietā izmanto mazo katliņu - ieklāj cepampapīru un pārsmērē ar eļļu. Katliņš gan prasīs mazliet ilgāku laiku uzkaršanai.

Recepte no Bosh! pavārgrāmatas

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti