Citronu un ābolu krēms

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saputoju olu dzeltenumus ar 3 tējkarotēm cukura. Citrona sulu sajaucu ar ūdeni un atlikušo cukuru un samaisu ar saputotiem olu dzeltenumiem. Lieku katliņā, vāru uz lēnas uguns un maisu, līdz masa iegūst krēma konsistenci, atdzesēju. Saputoju saldo krējumu un sajaucu to ar krēmu, pievienoju balzamu vai rumu un ābolu biezeni (to var izvārīt iepriekšējā dienā) un uzbriedinātu želatīnu, kārtīgi izmaisu. Saleju vēlamā lieluma trauciņos un ļauju sarecēt.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Rums vai balzams - 20.gr
  • Saldais krejums - 100.gr
  • Olu dzeltenumi - 3.gab
  • Cukurs - 150 gr vai.pēc garšas
  • Viena citrona sula
  • Ūdens - 100.ml
  • Ābolu masa no - 6 .vid. lieliem āboliem
  • Želatīns - 2.tējkar.