Marinēti dārzeņu salāti ziemai

FOTO: Shutterstock.com

Ja ziemā aptrūkstas ideju salātiem, atver burciņu!

 

Sīki sagriežu vidēji lielu kāpostgalvu, pievienoju 500 g sagrieztu dažādu dārzeņu: kabačus, burkānus, svaigus gurķus, papriku. Visu vāru sālsūdenī 10-15 minūtes. Tad nokāšu, masu pildu burkās un pārleju ar marinādi: 300 g ūdens, 300 g cukura, 200 g etiķa, 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote sinepju pulvera. Aizvākoju ar metāla vāciņiem.

  

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Sinepju pulveris - 1.ēd.k.
  • Dažādi dārzeņi - 500.g
  • Ūdens - 300.g
  • Cukurs - 300.g
  • Etiķis - 200.g
  • Sāls - 2.ēd.k.