Aprikožu ievārījums ar smaržīgajiem pipariem

Pikants ievārījums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 5-6 glāzes ievārījuma 

Gatavošana 20 minūtes, ievilkšanās 1 stundu

 

Sastāvdaļas: 

1 kg aprikožu

1/2 kg ievārījuma cukura

10 smaržīgo piparu graudi

4 ēdk. aprikožu degvīna

 

Gatavošana: 

Reklāma
Reklāma

1. Aprikozēm izņem kauliņus, sasmalcini un saber lielā katlā. Pārkaisi ar cukuru un paturi 1 stundu, ik pa brīdim apmaisot.

2. Liec katlu uz uguns un uzvāri. Pievieno piparu graudus un vāri uz mazas uguns 3 minūtes. Ja veidojas putas, nosmel tās. Pirms vārīšanas beigām pievieno aprikožu degvīnu. 

3. Ievārījumu paturi 10 minūtes, tad salej ar verdošu ūdeni izskalotās burciņās vai glāzēs.

 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas