Gardie tomāti želejā

Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus.

FOTO: Shutterstock.com

Tomāti želejā klasiski papildina Ziemassvētku galdu.

Produkti aprēķināti piecām puslitra burkām

Vajadzēs:

• 2 kg stingru, lielu tomātu

• 1 kg sīpolu

• 2 ēdamkarotes sāls

• 3 ēdamkarotes cukura

• 7 ēdamkarotes 9% etiķa

• 5 ēdamkarotes želatīna

(uz burciņu — viena ēdamkarote želatīna)

• piparus

• lauru lapas

Reklāma
Reklāma

• 1 litru ūdens

 

Pagatavošana:

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.

Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus. Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu. Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus. Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.

 

 Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens

 

Sastāvdaļas