Gatavojam tomātus želejā! Recepte

Viens no veidiem, kā iekonservēt tomātus ziemai, ko var ēst pie siltā ēdiena, kā arī pievienot zupām un sautējumiem, ir iekonservēt tos želejā.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir krāsaini tomāti (zaļi, dzelteni, sarkani, oranži), tad tos ar izdomu var kārtot burciņā, līdz ar ko tie arī izskatās interesanti!

Sastāvdaļas:

  • tomāti
  • svaigi gurķi
  • lauru lapas
  • pipari
  • želatīns

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 2 ēd.k. sāls
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1 ēd.k. etiķa esences

Gatavošana:

  • Tīrās, izkarsētās burkās ieliek lauru lapas, piparus un pusripiņās sagrieztus sīpolus.
  • Kā nākamo kārtu kārto šķēlītēs sagrieztus tomātus (ja ir mazie ķiršu tomātiņi, tad tos liek veselus).
  • Nākošajā - šķēlītēs sagrieztus gurķus.
  • Tā pa kārtām kārto, līdz ir pilna burciņa.
  • Puslitra burciņai, piepildītai ar tomātiem, ber virsū tējkaroti sausa želatīna.
  • Izvāra marinādi - ūdenim pievieno sāli un cukuru, beigās - etiķa esenci.
  • Marinādi lej burciņās, uzliek vāciņu un burciņas liek karsēties ~ 10 - 15 minūtes.
  • Tad tās aizvāko un griež ar vāciņu uz leju, kamēr atdziest.
  • Kad burciņas ir atdzisušas, tās ievieto ledusskapī, kamēr tās saželē.
  • Kad tās ir saželējušas, tās pārvieto vēsumā uz pagrabu.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne 

 

Sastāvdaļas