Kabaču ikri

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Burkānus nomizojam, sarīvējam uz rupjās rīves. Sīpolus smalki sagriežam. Kabačus sagriežam mazos kubiņos. Burkānus liekam vārīties nelielā ūdens daudzumā, pievienojam sāli un piparus. Sīpolus cepam eļļā, līdz paliek zeltaini brūni, tad pievienojam pie burkāniem.Tomātiem noņemam mizu un sagriežam, liekam katlā. Kabačus liekam cepties eļļā, sautējam līdz pusmīksti. Tad liekam kopējā katlā, pievienojam baziliku un ķiplokus (izspiestus caur spiedi).
Cepot produktus, eļļu liekam tā, lai nav sausi, bet arī, lai nepeld tajā. Sastāvdaļas ir aptuvenas, var pievienot vairāk un mazāk, un tā vai tā būs garšīgi. Aptuveni tā - viena daļa kabači, divreiz mazāk burkāni, sīpoli mazliet mazāk par burkāniem, tomāti vienādā daudzumā ar sīpoliem. Ķiploki pēc garšas, ja jūtās, ka pa maz, tad pievienojam vēl.

 

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībnieki

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kabači - 1,3.kg
  • Tomāti - 1/2.kg
  • Sīpoli - 1/2.kg
  • Burkāni - 700.g
  • Ķiploki - 3 .daivinas
  • Sāls
  • Pipari
  • Baziliks
  • Eļļa