4 knifi, lai cepeškrāsnī tapis ēdiens būtu sulīgs

Rudens ir īstais laiks, kad gatavot cepeškrāsnī. Ir pieejami daudzi rudens dārzeņi, turklāt gatavošanas laikā tiek arī piesildīta māja.
Palīdzoša būs arī cepeškrāsns apakšā ievietota plāts ar rupjo sāli.

FOTO: Shutterstock.com

Palīdzoša būs arī cepeškrāsns apakšā ievietota plāts ar rupjo sāli.

Lai cepeškrāsnī gatavotais ēdiens būtu patiešām sulīgs, ņem vērā šos četrus, pavisam vienkāršos ieteikumus.

 

Reklāma
Reklāma
  1. Cepšanai paredzētos produktus ievieto cepeškrāsnī tikai tad, kad tā sakarsēta līdz vajadzīgajai temperatūrai.
  2. Plāti, cepešpannu vai citu trauku, kurā gatavo ēdienu, ieteicams novietot krāsnī uz vidējām restēm. Krāsns augšpusē pannu liec tad, ja gatavošanas beigās vajag apbrūnināt ēdiena virskārtu.
  3. Ja rodas bažas, ka ēdiens krāsnī varētu par daudz sažūt, uz plāts uzber 1 kg rupjās sāls un to ieliec krāsns apakšā.
  4. Ēdiens sanāk sulīgāks ja to gatavo keramikas traukos, piemēram, porciju trauciņos ar vai bez vāka.

Saistītie raksti