Kā izcept tiešām kraukšķīgas karbonādes?

Lai arī reizēm karbonādes tiek uzskatītas par morāli gaužām novecojušu ēdienu, latviešu sirdīm (nu labi – vēderiem) tās vienmēr būs svarīgas. Par parastajām karbonādēm un to gatavošanu viss tā kā būtu skaidrs. Bet kā pagatavot tiešām kraukšķīgas karbonādes? Piedāvājam divas receptes – vistas gaļas un cūkgaļas kraukšķīgajām karbonādēm.
Kā pagatavot tiešām kraukšķīgu karbonādi

FOTO: Shutterstock.com

Kā pagatavot tiešām kraukšķīgu karbonādi

Kraukšķīgās cūkgaļas karbonādes

 

Nepieciešams:

  • Cūkgaļas karbonāde
  • Olas
  • Majonēze 
  • Panko rīvmaize
  • Eļļa, kas parezēta cepšanai augstā temperatūrā.

 

Pagatavošana:

  1. Vēlamo daudzumu cūkgaļas karbonādes sagriež plānās šķēlēs un rūpīgi izklapē. 
  2. Sasāla un sapiparo. 
  3. Olas sakuļ, uz divām olām pievienu nepilnu ēdamkaroti majonēzes. Visu samaisa. 
  4. Karbonādi apmērcē olā un rīvmaizē. Tad vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē. 
  5. Cep sakarsētā eļļā trīs minutes no katras puses.

 

Kraukšķīgās vistas filejas karbonādes

Reklāma
Reklāma

 

Nepieciešams:

  • Vistas fileja
  • Olas 
  • Klasiskās brokastu pārslas

 

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež vēlamā lieluma šķēlītēs
  2. Ietin pārtikas plēvē un rūpīgi izklapē
  3. Sasāla un sapiparo gaļu
  4. Vispirms gaļu izmērcē olā, pēc tam pavisam saudzīgi izvārta brokastu pārslās
  5. Cep iepriekš sakarsētā eļļā trīs minutes no katras puses

Saistītie raksti