Kā izcept tiešām kraukšķīgas karbonādes?
Lai arī reizēm karbonādes tiek uzskatītas par morāli gaužām novecojušu ēdienu, latviešu sirdīm (nu labi – vēderiem) tās vienmēr būs svarīgas. Par parastajām karbonādēm un to gatavošanu viss tā kā būtu skaidrs. Bet kā pagatavot tiešām kraukšķīgas karbonādes? Piedāvājam divas receptes – vistas gaļas un cūkgaļas kraukšķīgajām karbonādēm.
FOTO: Shutterstock.com
Kā pagatavot tiešām kraukšķīgu karbonādi
Kraukšķīgās cūkgaļas karbonādes
Nepieciešams:
- Cūkgaļas karbonāde
- Olas
- Majonēze
- Panko rīvmaize
- Eļļa, kas parezēta cepšanai augstā temperatūrā.
Pagatavošana:
- Vēlamo daudzumu cūkgaļas karbonādes sagriež plānās šķēlēs un rūpīgi izklapē.
- Sasāla un sapiparo.
- Olas sakuļ, uz divām olām pievienu nepilnu ēdamkaroti majonēzes. Visu samaisa.
- Karbonādi apmērcē olā un rīvmaizē. Tad vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē.
- Cep sakarsētā eļļā trīs minutes no katras puses.
Kraukšķīgās vistas filejas karbonādes
Nepieciešams:
- Vistas fileja
- Olas
- Klasiskās brokastu pārslas
Pagatavošana:
- Vistas fileju sagriež vēlamā lieluma šķēlītēs
- Ietin pārtikas plēvē un rūpīgi izklapē
- Sasāla un sapiparo gaļu
- Vispirms gaļu izmērcē olā, pēc tam pavisam saudzīgi izvārta brokastu pārslās
- Cep iepriekš sakarsētā eļļā trīs minutes no katras puses