Kā pašam pagatavot bezgala gardus sautētos kāpostiņus?
FOTO: Shutterstock.com
Sautēti kāposti
Kāpostu gatavošana pilnīgi noteikti jāsāk ar tirgus apmeklēšanu. Tikai tur būs pieejami kāposti ar ĪSTO garšu (ja vien, protams, nav pieejami pašu mājās skābētie). Pārdevējam noteikti jālūdz atļauja kāpostus nodegustēt. Tikai tā būs iespējams atrast savu īsto un vienīgo garšu. Kad kāposti izvēlēti, var ķerties klāt pie sautēšanas. Jāatceras, ka, tāpat kā rosolam, arī sautēto kāpostu recepte katrai saimniecei ir sava īstā un vienīgā pareizā. Tāpēc aicinām nebaidīties eksperimentēt un doties savas īstās meklējumos.
Kreptīgie kāposti ar gaļu un ķiplokiem
Ja pie sirds iet tādi treknāki kāposti, šī būs īstā recepte. Skābētos kāpostus pārlejam ar ūdeni un liekam sautēties uz zemas uguns. Sagriežam cūkas krūtiņu kubiņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem apcepam līdz kraukšķīgumam. Pannas saturu pievienojam kāpostiem. Kad kāposti jau gandrīz mīksti, uz pannas izkausējam brūno cukuru. Kad tas pārvērties karamelē – pievienojam kāpostiem un ātri izmaisam, lidz kāposti ieguvuši viendabīgi skaistu, brūnu toni. Sāli, cukuru, piparus pievienojam pēc garšas.
Elegantie kāposti ar apelsīnu sulu un baltvīnu
Skābos kāpostus pārlejam ar apelsīnu sulu (vislabāk svaigi spiestu) un uz lēnas uguns pacietīgi sautējam. Kad kāposti gandrīz gatavi, pievienojam pamatīgu šļuku sausa baltvīna. Uz pannas izkausējam brūno cukuru vai medu un, strauji maisot, pievienojam kāpostiem. Pēc garšas pievienojam sāli vai nedaudz cukura.