Kā pašam pagatavot bezgala gardus sautētos kāpostiņus?

Tas laiks, kad sāk parasīties gardus un aromātiskus sautētos kāpostus, ir klāt. Un galu galā – kas gan tās par kārtīgām Valsts svētku pusdienām, ja galdā netiek celta kūpošu kāpostiņu bļoda. Protams, veikalos šobrīd plašā klāstā pieejami dažādu veidu jau gatavi kāposti. Tomēr ir vērts tos pagatavot mājās – pie kāpostu gatavošanas pavadītais laiks noteikti būs tā vērts.
Sautēti kāposti

FOTO: Shutterstock.com

Sautēti kāposti

Kāpostu gatavošana pilnīgi noteikti jāsāk ar tirgus apmeklēšanu. Tikai tur būs pieejami kāposti ar ĪSTO garšu (ja vien, protams, nav pieejami pašu mājās skābētie). Pārdevējam noteikti jālūdz atļauja kāpostus nodegustēt. Tikai tā būs iespējams atrast savu īsto un vienīgo garšu. Kad kāposti izvēlēti, var ķerties klāt pie sautēšanas. Jāatceras, ka, tāpat kā rosolam, arī sautēto kāpostu recepte katrai saimniecei ir sava īstā un vienīgā pareizā. Tāpēc aicinām nebaidīties eksperimentēt un doties savas īstās meklējumos.

 

Kreptīgie kāposti ar gaļu un ķiplokiem

Ja pie sirds iet tādi treknāki kāposti, šī būs īstā recepte. Skābētos kāpostus pārlejam ar ūdeni un liekam sautēties uz zemas uguns. Sagriežam cūkas krūtiņu kubiņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem apcepam līdz kraukšķīgumam. Pannas saturu pievienojam kāpostiem. Kad kāposti jau gandrīz mīksti, uz pannas izkausējam brūno cukuru. Kad tas pārvērties karamelē – pievienojam kāpostiem un ātri izmaisam, lidz kāposti ieguvuši viendabīgi skaistu, brūnu toni. Sāli, cukuru, piparus pievienojam pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

 

Elegantie kāposti ar apelsīnu sulu un baltvīnu

Skābos kāpostus pārlejam ar apelsīnu sulu (vislabāk svaigi spiestu) un uz lēnas uguns pacietīgi sautējam. Kad kāposti gandrīz gatavi, pievienojam pamatīgu šļuku sausa baltvīna. Uz pannas izkausējam brūno cukuru vai medu un, strauji maisot, pievienojam kāpostiem. Pēc garšas pievienojam sāli vai nedaudz cukura.

Saistītie raksti