3 neparastas receptes ar bērzu sulu

Bērzu sulu laiks rit pilnā sparā! “Mammamuntetiem.lv” piedāvā receptes, kā no tās pagatavot dzērienus, kas, uzglabāti ledusskapī vai pagrabā, spirdzinās gan tagad, gan vasaras mēnešos.
Ja svaiga bērzu sula nav tavs iemīļotākais dzēriens, izmēģini kādu no šīm receptēm!

FOTO: Shutterstock.com

Ja svaiga bērzu sula nav tavs iemīļotākais dzēriens, izmēģini kādu no šīm receptēm!

Dzēriens „Pavasara spirdzinājums”


Sastāvdaļas:
bērzu sula
citrons vai laims
rozīnes, aprikozes vai žāvētas plūmes
Pagatavošana:
Bērzu sulai pievieno izspiestu citrona vai laima sulu, rozīnes, aprikozes vai žāvētas plūmes. Garšas uzlabošanai vari pievienot kādu krustnagliņu.
 

Medainās bērzu sulas


Sastāvdaļas:
svaiga bērzu sula
500 g medus
rupjmaize
raugs
Pagatavošana:
Traukā ieliek medu, pārlej ar bērzu sulu un stundu vāra uz lēnas uguns. Pēc tam nedaudz atdzesē un siltajā sīrupā ieliek rupjmaizes šķēlīti, kas apziesta ar raugu. Trauku noliek siltā vietā un ļauj saturam rūgt. Ja pēc stundas rūgšanas process nav sācies, proti, medus virskārtā neparādās čaukstoši burbulīši, var pievienot vēl nedaudz rauga. Kad dzēriens sācis rūgt, maizes šķēle jāizņem, trauks jāapsedz ar tīru drānu un jāļauj saturam izrūgt. Kad tas pārstājis putoties un čaukstēt, dzērienu salej pudelēs, blīvi aizkorķē un noliek pagrabā vai ledusskapī horizontālā stāvoklī. Laiku pa laikam pudeles jāapgroza. Pēc 4–5 mēnešiem dzēriens ir gatavs!

Reklāma
Reklāma


Bērzu sulas ar augļu gabaliņiem


Sastāvdaļas:
ieskābusi bērzu sula
salds ābols
bumbieris
melone
cukurs
Pagatavošana:
Ieskābušu bērzu sulu nedaudz saldina ar cukuru, tad pievieno smalki sagrieztu ābolu, bumbieri un meloni. Pasniedz ar ledus gabaliņiem.

 

Saistītie raksti