Dzirkstošā bērzu sula. Recepte sulas uzglabāšanai

Bērzu sulas ir dabas bagātība, ko pavasarī jādzer pilniem malkiem! Tās vari saglabāt arī vēlākam laikam, piemēram, lai veldzētos vasaras svelmē.
Bērzu sulas ir lielisks dzēriens, ar ko atvēsināties karstā vasarā!

FOTO: Shutterstock.com

Bērzu sulas ir lielisks dzēriens, ar ko atvēsināties karstā vasarā!

Sastāvdaļas:
svaiga bērzu sula
cukurs
rozīnes
citronskābe
 

Pagatavošana:
1. variants
 Svaigu bērzu sulu pilda vīna vai šampanieša pudelēs.

  • Katrā pudelē liek 10 - 15 g cukura, 4 - 5 rozīnes, nedaudz citronskābes, pielej bērzu sulu līdz pudeles sašaurinājumam, aizkorķē, korķi pārsien ar auklu, pudeles patur siltā vietā (5 - 10 grādos) un uzglabā guļus.
  • Pēc 15 - 20 dienām sula ir norūgusi, dzirkstoša, ar patīkamu garšu.

 

Reklāma
Reklāma

2. variants
Svaigu bērzu sulu lej stikla vai emaljētā traukā, pieliek rudzu maizes garoziņas, upeņu jaunos dzinumus vai piparmētras zaļumus un 18 - 20 grādu temperatūrā raudzē 3 - 4 dienas.

  • Pēc tam pilda pudelēs. Katrā pudelē liek cukuru, nedaudz citronskābes, aizkorķē, nosien, aizlako un vēsā vietā raudzē 4 -5 nedēļas.

Saistītie raksti