Kā izmantot bērzu sulas skaistumam

Pavasara sulu laiks ir gaužām īss, tāpēc jāķer mirklis, lai vērtīgās dabas veltes izmantotu organisma attīrīšanai un stiprināšanai. Bērzu sula ne tikai lieliski attīra organismu, bet, izmantota skaistumkopšanā, darbojas kā antioksidants, kas veicina ādas šūnu augšanu un atjaunošanos, tātad aizkavē šūnu novecošanos. Tā pasargā ādas šūnas no nelabvēlīgā ultravioletā starojuma, vides piesārņojuma un iekaisuma procesu sekām.

 

Ja nevari izdzert, izmanto skastumkopšanā

FOTO: Shutterstock.com

Ja nevari izdzert, izmanto skastumkopšanā

Attīri seju! 

Bērzu sula ir īsta dabas dāvana, ko vari daudzveidīgi izmantot. Palutini ar sulu sejas ādu, skalojoties tajā vai izmantojot to kā losjonu. Bērzu sulas sastāvā ir organiskās skābes un miecvielas, kas ļoti labi attīra ādu. Turklāt tā satur arī citas bioloģiski aktīvas vielas un daudzus mikroelementus, kas uzlabo ādas krāsu un elastību. Notīrot seju ar bērza sulu, āda kļūst mīksta, bez velkošas sausuma sajūtas.


Sasaldē sulu ledus kubiņos! 

Noderēs, lai no rītiem ar to atsvaidzinātu seju. Šāda procedūra ne tikai noņems tūsku un atsvaidzinās, bet arī attīrīs ādu.


Pagatavo bērza sulas losjonu matiem! 

Reklāma
Reklāma

Sajauc divas glāzes sulas ar ēdamkaroti medus, ēdamkaroti sāls un pievieno glāzi degvīna. Noslēdz trauku un noglabā vēsā, tumšā vietā. Pēc 10 dienām to varēsi izmantot galvas ādas kopšanai. Efekts būs labāks, ja pēc losjona ieziešanas galvas ādā uz kādu laiku ietīsi galvu dvielī un tikai pēc tam mazgāsi matus. Losjons palīdz cīņā pret blaugznām, matu taukošanos un izkrišanu.


Lieto bērzu sulu sejas maskām! 

Piemēram, vienam olas dzeltenumam pievieno tējkaroti bērzu sulas un tējkaroti skābā krējuma. Samaisi, klāj uz sejas un paturi 15 minūtes.

Saistītie raksti