Jaunas Lieldienu dekoru idejas!

Rūpējamies, lai arī šogad mājās būtu svētku sajūta!

FOTO: Shutterstock.com

DekoriJums vajadzēs olu paliktni, tik olas, cik vāzītes plānojat izveidot, karsto līmi, ziedus. Olām uzmanīgi sasit galiņu, noņem čaumalu, saturu izlej bļodā, čaumalu ar karsto līmi ielīmē paliktnī. Kad tas izdarīts, čaumalās ielej ūdeni un kārto pavasarīgus ziedus īsos kātiņos. 

 

DekorsJa jums ir salvešu gredzeni, varēsiet izmantot tos. Ja ne, varat likt lietā izlietoto tualetes papīra ruļļu vidiņus, ko jāsagriež aptuveni 3 cm platos gabaliņos (tas nozīmē, ka no viena rullīša sanāks trīs gredzeni). Tad jāsameklē maisa audums (var izmantot arī citu audumu), ko sagriež aptuveni 5 cm platās un 30 cm arās strēmelēs. Ar strēmeli apņem gredzenu un savienojumā vietā nostiprina tā, lai veidotos ausis. 

 

Dekors

Izvēloties lietot papīra salvetes, pavisam vienkārši vari izdaiļot Lieldienu olas - saloki salveti pa diagonāli līdz tā ir apmēram 3-5cm plata, vidū ieliec olu un ar salveti to aptver, izveidojot zaķa ausis. Salveti vari nostiprināt ar auklu vai lentīti. 

Reklāma
Reklāma

 

Dekori, Galda piederumus novieto uz vienkārši pārlocītas salvetes, kura ir košā krāsā un atbilst tavam galda vispārējam stilam. Tad galda piederumus un salveti apsien ar skaistu lentīti vai auklu. Uz auklas vai pie lentītes vari piestiprināt no papīra izgrieztus tauriņus, cālīšus vai zaķus. 

 

DekoriPaņem stiepli un nokrāso to sev tīkamā krāsā, piemēram, ar nagulaku, aerosolkrāsu vai guašu krāsām. Tad ar stiepli nomēri olas resnāko daļu un no stieples izloki pirmo apli olas resnumā. Nenogriežot stiepli turpini no tās veido virpuli, pamazām samazinot apļu diametrus. Kad olas trauciņš gandrīz gatavs, apļu diametrus lokot palielini, tā tu izveidosi stabilu pamatu, lai ola neapgāztos. Locīšanas procesā ik pa laikam palūko vai izveidotajos apļos brīvi vari ievietot olu.