"Ak tu mans mammas dēliņš" un citas lietas, ko nekad neteikt savam vīrietim

Sievietēm dažkārt šķiet, ka attiecības uzreiz nozīmē atklātas sarunas par visu – par pagātni, tikumiem, netikumiem un arī sacīšanu visu, ko domā. Sievietes savu runu balsta uz emocijām, taču vīriešu domāšana ir atšķirīga – viņi ne vienmēr uzskata, ka, piemēram, pagātne būtu tas jautājums, par ko būtu jārunā ar pašreizējo draudzeni. 

Pāris nevērīgas frāzes var mīļajās attiecībās iecirst pamatīgu robu.

FOTO: Shutterstock.com

Pāris nevērīgas frāzes var mīļajās attiecībās iecirst pamatīgu robu.

1. Tu esi "mammas dēliņš"!

Būt kopā ar "mammas dēliņu" vienmēr ir grūti. Taču, ja mīli šo vīrieti un patiešām vēlies būt ar viņu kopā, pieņem faktu, nevis mīļotajam regulāri to atgādini. Tam tik un tā nebūs jēgas. Ja vīrietis ir "mammas dēliņš", viņš tāds būs ne tikai 20 gadu vecumā, bet arī 40, 50 un pat 60 gados. Jā, viņš mīl savu mammu, bet, ja viņš ir izvēlējies tevi, tad arī tevi vīrietis mīlēs līdz mūža beigām. 

 

2. Pastāsti vairāk par savu bijušo!

Runāsim godīgi, ir ļoti vilinoši uzzināt par mīļotā vīrieša iepriekšējām attiecībām - kādas viņas bijušas un kādēļ attiecības izjukušas. Nesāc izvaicāt savu mīļoto, īpaši, ja jūti, ka viņš izvairās. Kad viņš būs gatavs atklāt kādus faktus no savas pagātnes, viņš to izdarīs. Rēķinies, ka iepriekšējā sieviete vai sievietes tomēr ir atstājušas emocionālas pēdas vīrieša dvēselē. Un noniecināt to būtu nesaprātīgi. 

 

3. Skaties, tā sieviete izskatās pasakaini!

Šis teikums, tici vai netici, mēdz iecirst robu daudzās attiecībās. Un skaidrojums pavisam vienkāršs – sievietes mēdz šo izteikumu lietot ar mērķi provocēt vai izraisīt strīdu. Ja vīrietis piekritīs, ka minētā sieviete patiešām izskatās satriecoši, tu, iespējams, kļūsi greizsirdīga un mēģināsi izvērst diskusiju, ka svešiniece tavam vīrietim patīk labāk, kā tu. Ja viņš nepiekritīs, tad, iespējams, tu sabozīsies, ka tad jau arī tu viņam nešķiet gana pievilcīga. 

 

4. Kopā ar tevi nav jautri!

Ja esi izlēmusi būt kopā ar intravertu vīrieti, tad pieņem šo faktu un negaidi, ka mīļotais varētu kļūt par "ballīšu karali". Esi piesardzīga ar apgalvojumiem "tu nezini, kas ir īsta jautrība" vai "tev beidzot jāiemācās iejusties kompānijās". Tāpat izvairies norādīt uz kādu ekstravertu personu draugu lokā, no kura mācīties "pareizo" jautrības uzvedību. Atceries, ka intravertie mēdz būt kautrīgi un iekšēji ļoti emocionāli cilvēki. 

 

5. Vai es esmu skaista?

Šis ir provokatīvs jautājums, jo, visticamāk, uz šo jautājumu neesi gatava uzklausīt kritiku, pat, ja tā ir pamatota. Ja vīrietis uz jautājumu atbildēs apstiprinoši, iespējams, jutīsies vīlusies, jo liksies, ka atbilde nenāk no sirds. Tāpēc ļauj, lai mīļotais vīrietis pats atrod laiku un veidu, kā izteikt savu sajūsmu par tavu daili. 

Reklāma
Reklāma

 

6. Tava ģērbšanās gaume ir drausmīga!

Sievietes dažkārt vēlas uzreiz pēc iepazīšanās vīrieti saģērbt "pēc sava ģīmja un līdzības". Taču vīrietis šādus klaju mēģinājumu tā uzreiz nomainīt visu viņa garderobi var uztvert aizvainojoši – tātad, es neesmu gana labs. Tas, ko vari darīt – pamazām izmest vecos apģērbus un, ja vīrietis piekrīt, doties līdzi iepirkties un izteikt savu viedokli pirms konkrētais apģērbs ir nopirkts. 

 

7. Kad tu man atkal piezvanīsi? 

Šis punkts attiecas uz laiku, kad vēl esat iepazīšanās pašā sākumposmā, kopā vēl nedzīvojat un dodaties uz randiņiem. Ja kādā no pirmajiem randiņiem ļoti aktīvi vaicāsi, kad viņš piezvanīs un kad atkal tiksieties, vīrietis var padomāt, ka es ļoti uzmācīga. Tas var biedēt. Ļauj viņam pašam izlemt, kad viņš piezvanīs un kad vēlēsies tikties. Tajā pašā laikā neslēp, ja esi ieinteresēta tikties arī turpmāk. 

 

8. Tas ir tikai darbs!

Ja vīrietis ilgāku laiku ir pūlējies darbā veikt kādu viņam svarīgu uzdevumu, bet rezultāts ir cietis neveiksmi, sliktākais, ko vari pateikt - tas ir tikai darbs. Vīrietim tas nav tikai kārtējais uzdevums, tas ir viņa varēšanas un statusa apliecinājums. Ja atbalstīsi savu partneri, viņš daudz vieglāk tiks pāri emocionālajai krīzei. 

 

9. Tev nekad neizdosies!

Katram ir tiesības izdarīt savas izvēles, arī tavam mīļotajam vīrietim. Ja viņš savās izvēlēs ir pieļāvis kļūdu un ja šīs izvēles atšķiras no tavām domām, tik un tā nekad nelieto frāzi – tev tik un tā nekad neizdosies. Tev nav nekāda iemesla mazināt cita cilvēka pašapziņu un pašcieņu tikai tādēļ, ka tev tā liekas. Un šis princips attiecas ne tikai uz gultasbiedru, bet arī uz jebkuru citu līdzcilvēku. 

 

Avots: Womanitely.com

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv

Saistītie raksti