Vīrietis pagaidām nevar pamest sievu un bērnu manis dēļ. Vai tas ir godīgi?

Kāda sieviete vaicā viedokli par situāciju, kāda patlaban izveidojusies viņas dzīvē. Proti, mīļotajam vīrietim oficiāli ir cita ģimene un viņš teic, ka to pagaidām nevar pamest.
Ja vīrietis pametīs sievu, tad situācija pēkšņi nekļūs vienkāršāka, bet gan daudz sarežģītāka!

FOTO: Shutterstock.com

Ja vīrietis pametīs sievu, tad situācija pēkšņi nekļūs vienkāršāka, bet gan daudz sarežģītāka!

"Man jau trīs mēnešus ir romāns ar savu kolēģi, kurš ir precējies, un viņam ir divus gadus vecs bērns. Es nekad nedomāju, ka tas nonāks tik tālu, taču mēs esam daudz tikušies un ir radušās jūtas vienam pret otru. Kad tas sākās, es apzinājos, ka vīrieši nekad nepamet sievu mīļākās dēļ, bet, mūsu attiecībām turpinoties, es tiešām sāku aptvert, cik spēcīgas jūtas viņam ir pret mani un man pret viņu," apmulsusī sieviete savu stāstu apraksta portālā Guardian.co.uk.

 

"Viņš saka, ka vienmēr domā par mani, viņam manis pietrūkst, vairs nespēj izbaudīt mājās pavadīto laiku. Ka vienkārši ilgojas būt kopā ar mani. Pirms dažām dienām mums beidzot bija nopietnāka saruna, un viņš teica, ka šobrīd nevar atstāt savu sievu, jo mēs esam kopā pārāk īsu laiku (viņi ir kopā 11 gadus). Viņš sacīja, ka viņam ar sievu ir garlaicīgi un viņš vēlas būt kopā ar mani, taču viņš nevar pamest savu meitu. (Esmu skaidri norādījusi, ka nekad neprasīšu viņu atteikties no meitas.)

 

Es lieliski apzinos, ka tas ir tas, ko precēti vīrieši vienmēr stāsta sievietēm, ar kurām viņiem ir paralēlās attiecības. Taču viņš šķiet patiesi godīgs. Tiesa, viņš atsakās doties uz terapiju, jo ir pārāk nobijies; un pēc pāris mēnešiem es vairs nestrādāšu šajā darbavietā. Sen neesmu pret kādu izjutusi tik spēcīgas jūtas, taču viņš uzskata, ka trīs mēneši ir pārāk īss laiks, lai pieņemtu lēmumu. 

Tas, ka viņš labprātāk paliktu nelaimīgā laulībā, nevis saskartos ar realitāti, liek man aizdomāties, ka viņš nav godīgs pret mani."

 

Aprakstīto situāciju portālā Guardian.co.uk komentē psihoterapeite Fī Robinsone (Fe Robinson), un pirmais, ko viņa vēlētos uzzināt, ir - kāda bijusi šīs sievietes sākotnējā motivācija iesaistīties šajās attiecībās. Vai tā bijusi tikai izklaide? "Tevi piesaistīja šis vīrietis, par kuru zināji, ka viņš nav pieejams. Tas man liek aizdomāties par tavu emocionālo pieejamību, jo neizklausās, ka viņš savu nepieejamību būtu slēpis," spriež psihoterapeite.

 

Viņa paskaidro - bieži vien (bet ne vienmēr) cilvēki meklē nepieejamus partnerus, jo zemapziņā vēlas saglabāt attiecības "fantāzijas" līmenī. "Nešķiet, ka jūsu kopā pavadītais laiks ir līdzinājies īstai, parastai, garlaicīgai ikdienas dzīvei. Nav brīnums, ka jūsu attiecības šķiet tik nedrošas salīdzinājumā ar attiecībām ar viņa sievu," vērtē Robinsone, norādot: “Ja viņš pametīs sievu, tad situācija pēkšņi nekļūs vienkāršāka, bet gan daudz sarežģītāka. Jums, iespējams, vajadzētu tikt galā ar apstākļiem, kuros ir iesaistīta aizvainota bijusī sieva, un vajadzētu mācīties būt par audžumāti viņa mazajam bērnam."

Reklāma
Reklāma

"Esmu redzējusi tik daudz cilvēku, kuri tērē laiku, gaidot, kamēr viņu precētais "partneris" pieņems lēmumu."

Robinsone arī atzīmē: “Pat ja viņš būtu pieejams, trīs mēneši ir ļoti īss laiks, lai pieņemtu lēmumu par dzīves partneri. Mēs vēl īsti šo cilvēku nepazīstam; mēs joprojām esam tajā reibinošajā hormonālās steigas stadijā. It īpaši, ja tas ir romāns, jo tas nozīmē, ka jums ir bijis mazāk laika kopā."

 

Psihoterapeite mudina aizdomāties arī par citu lietu, ne tikai par negodīgumu pret viņa sievu un, ļoti iespējams, arī pret mīļāko. "Vai vēlaties," jautā Robinsone, "būt kopā ar kādu, kurš laulības krīzi risina, iesaistoties mīlas afērā, nevis risinot problēmas ģimenē? Jūs sakāt, ka viņš izvairās saskarties ar realitāti, bet - ar kuru realitāti?"

Cilvēkiem var būt ļoti spēcīgas jūtas pret vairāk nekā vienu cilvēku, un speciāliste piebilst: 

“Cilvēki iesaistās romānos daudzu iemeslu dēļ; un tas ne vienmēr nozīmē, ka viņi vēlas pamest savas galvenās attiecības."

 

Portāla Guardian.co.uk attiecību eksperte Annalisa Barbjeri atzīst  - savā praksē viņa ir redzējusi ļoti daudzus cilvēkus, kuri tērē laiku, gaidot, kamēr viņu precējies “partneris” pieņems lēmumu. Viņa mudina šo sievieti godīgi sev atbildēt uz jautājumu: "Ko tu gribi? Vai tavā vēlmju sarakstā ir bijis kāds nepieejams, negodīgs vīrietis? Atvaino, ka izklausos skarbi, bet tas ir tāpēc, ka es domāju, ka esi pelnījusi kādu, kurš tev ir vairāk pieejams."

 

Portāla attiecību eksperte Annalisa paskaidro: "Es saprotu, ka esi situācijā, kur neplānoji atrasties, bet tu esi šeit, un rakstīji man, lai saņemtu viedokli. Viņš neko nesteigs darīt, jo viņam ir “garlaicīgas” mājas dzīves stabilitāte un aizraujošā mīļākā. Es mazliet paietu maliņā no šīs situācijas, ja būtu tavā vietā, un atcerētos vienu patiesību: ja vīrietis patiešām vēlas būt kopā ar tevi, tad viņš arī būs."

Saistītie raksti