Atziņas, ko cilvēki guvuši pēc šķiršanās

Mēs katru dienu dzīvē kaut ko iemācāmies. Pat situācijās, kas šķiet netaisnīgas un absolūti nav plānotas. Piemēram, sāpīga šķiršanās.
Es iemācījos sevi mīlēt vairāk un nevienu necelt uz pjedestāla. 

FOTO: Shutterstock.com

"Es iemācījos sevi mīlēt vairāk un nevienu necelt uz pjedestāla." 

Vietnē "Reddit" cilvēki atklāti dalās ar vērtīgākajām atziņām, ko ir guvuši pēc šķiršanās. Atbildes bija tiešām vērtīgas un pārdomas raisošas – neatkarīgi no tā, vai šobrīd esi viens vai attiecībās. 

 

Lūk, būtiskākās atziņas:

 

Reklāma
Reklāma
  • “Nepazaudē sevi attiecībās ar mīļoto. Ja gadīsies tā, ka attiecības beigsies, pēc tam tev būs grūti atrast savu identitāti."
     
  • "Cilvēki mainās. Reizēm uz labo pusi, citreiz uz slikto pusi. Reizēm cilvēki mainās sevis dēļ, reizēm - citu dēļ. Dažkārt pat nepamana, ka ir mainījušies. Dažkārt pamana, ka ir mainījušies. Cilvēks, kurā tu iemīlējies, noteikti ir lielisks. Taču viens vienīgs notikums – slimība, tuvinieka nāve, darba zaudēšana vai jebkas cits – var padarīt viņu par pavisam citu cilvēku." 
     
  • "Neignorē sarkanos brīdinājuma signālus attiecību sākumā, jo ar laiku jau tie nepazudīs."
     
  • "Nepieļauj vardarbību un nedomā, ka cilvēks pēkšņi sapratīs, ka ir bijis vardarbīgs. Un ka viņa mīlestība tevi jums kļūs tikai stiprāka, jo tu paliki." 
     
  • "Es iemācījos sevi mīlēt vairāk un nevienu necelt uz pjedestāla." 
     
  • "Varbūt jūs abi esat lieliski cilvēki, kuri dzīvē vienkārši vēlas dažādas lietas. Nevajag savas attiecības saukt par neveiksmīgām, vienkārši tās pagriezās loģiskā virzienā. Es ļoti gribēju apprecēties ar savu pirmo mīlestību, bet viņš gribēja bērnus un strādāt tur, kur mēs tajā laikā dzīvojām, bet es gribēju darbu, kas ietvēra daudz braucienu uz ārzemēm un dzīvošanu pie okeāna. Bija daudz asaru un skumju, apzinoties, ka mums būs jāšķiras. Tagad mums abiem ir 40 gadi, un abi dzīvojam tā, kā gribējām. Tas ir – ļoti dažādi. Mūsu draudzību atceros tikai ar tām siltākajām domām. Mēs tāpat varam kaut ko mācīties no cilvēka, pat ja mūsu ceļi vēlāk šķirsies."
     
  • "Vienmēr parūpējies, lai tev ir savas finanses, lai varētu doties prom, kad vien nepieciešams. Nekad nedzīvo ar kādu tikai naudas dēļ."
     
  • "Es labāk gribētu būt viens, nevis kopā ar kādu, kas liek man justies vientuļam." 
     
  • "Nekad nedzīvojiet kopā bērnu dēļ. Reizēm, kad vecāki izšķiras, gan viņi paši, gan bērni jūtas laimīgāki." 
     
  • "Kad sākat domāt par precēšanos, pagaidiet vēl vismaz gadu. Pārrunā ar savu partneri visu, kas tevi satrauc attiecībās. Ir ļoti svarīgi, lai jūs abi saprastu, kas kaitē vai traucē jūsu attiecībām." 
     
  • "Necenties glābt attiecības, ja esi kļuvis neinteresants otram cilvēkam. Ir svarīgi runāt atklāti, ja jūti, ka kaut kas nav kārtībā. Pārtrauc attiecības, ja nevari citādi. Es nesaprotu, kāpēc cilvēki iesaistās nopietnās attiecībās un krāpj. Netērē savu laiku un jūtas, ja tev ir šādas domas. Būt neuzticīgam ir, maigi sakot, egoistiski."
     
  • "Sirsnība un atklātība ir drošs līdzeklis, kā stiprināt tuvību attiecībās. Diemžēl tas ir arī bailīgi - atvērties cilvēkam, nezinot, kā viņš reaģēs. Ja tavs partneris atbildēs ar to pašu, tas ļoti stiprinās jūsu attiecības. Un, ja tu NEKAD neatklāsi partnerim savas vājās vietas, jūsu attiecības, maigi sakot, tiks veidotas uz nestabila pamata.

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti