Kā neapprecēt psihopātu jeb septiņas vērtīga vīrieša pazīmes

Garīgā (ne) veselība un slikts raksturs dažreiz ir gandrīz neatšķiramas lietas. Atstājot diagnožu uzstādīšanas pienākumus psihiatriem, uzskaitīsim 7 psihiski vesela un emocionāli nosvērta vīrieša pazīmes. Ar tādu ir vērts gan uz kino aiziet, gan nakti pavadīt kopā, gan vīt ģimenes ligzdiņu līdz mūža galam.
Īsta māksla ir izvēlēties piemērotu dzīves partneri.

FOTO: Shutterstock.com

Īsta māksla ir izvēlēties piemērotu dzīves partneri.

Viņš runā sakarīgi, viņa spriedumi ir loģiski un jēgpilni

Vīrietim jāspēj izteikt savas jūtas un jāprot tās paskaidrot sievietei saprotamā formā. Ir daļa vīriešu, kas uzskata, ka rupja lamāšanās nav nekas nosodāms. Kļūdainu audzināšanas priekšstatu dēļ viņiem ir iegalvots, ka tādējādi viņi demonstrē savu spēku un neatkarību. Turklāt sulīga nolamāšanās noņemot spriedzi. Patiesībā īstie vīrieši uzkrājušos stresu un agresiju atstāj sporta zālē, fiziskos darbos vai, piemēram, skaldot malku. Regulāra rupju vārdu lietošana, īpaši sievietes klātbūtnē, var liecināt gan par sliktu audzināšanu, gan situācijas neizpratni un nespēju kontrolēt emocijas.

 

Viņam ir laba humora izjūta

Lielākā daļa sieviešu vīriešos novērtē labu humora izjūtu. Bet adekvāti vīrieši jūt robežas, kad joks ir smieklīgs, bet kad – aizvaino vai sāpina. Vai joks nav infantils un zemjostas līmenī. Smiekli par purkšķiem vai uzjautrināšanās, ja kādai sievietei vējš papūtis uz augšu bruncīti, liek aizdomāties, vai arī citas emociju un prāta kvalitātes nav 5. klases skolnieka līmenī. Laba humora izjūta nozīmē nesmieties par vājākiem, neveiksmīgākiem un neveiklākiem. Izcila humora izjūta ļauj pasmieties arī par sevi. 

 

Uzmanīgi pavēro, kā joko un par ko smejas tavs mīļotais. Tas daudz ko atklāj par viņa vērtību sistēmu.

 

Viņš prot gatavot

Ne velti uzskata, ka vīrieši ir labāki pavāri par sievietēm. Viņi spēj būtu radoši un pacietīgi. Tiesa, ne visiem ir dots šāds talants, tomēr vīrietim, ar kuru ir vērts būt kopā, jāspēj uzvārīt ne tikai ola. Vismaz dažiem ēdieniem ir jābūt viņa kulināro prasmju sarakstā, jo tas liecina, ka vīrietis ir gatavs ne tikai patstāvīgai dzīvei, bet arī negaida, ka viņu appuišos sieva (vai mamma). Viņam nav kompleksu, ja viņš dara "sieviešu” darbus un viņam nebūs kauns palutināt ar gardām brokastīm savu ģimeni.


Viņam ir hobiji un lietas, kas dzīvē ir svarīgas

Ir pavisam normāli, ja vīrietim viņa darbs vai hobijs ir viena no dzīves prioritātēm. Noteiktā vecumā – parasti agrā jaunībā, vīrietim vispirms ir jāatrod un jārealizē sevi, tāpēc profesionāli vai vaļasprieka izaicinājumi liecina, ka viņš realizē savu programmu.  Tomēr laiku pa laikam viņam ir jāspēj nolikt malā savas darīšanas, lai pilnībā pievērstos savai mīļotajai sievietei. Tikai nevajag sajaukt veselīgu hobiju ar slimīgāk atkarībām – azartspēlēm vai datorspēlēm. Šīs izklaides var pamēģināt, bet nepakārtot tām savu dzīvi.

Reklāma
Reklāma

 

Dažreiz viņš ir īsts kārumnieks

Tāpat kā uz sievietēm, arī uz vīriešiem iedarbojas dažādi stresa noņēmēji, piemēram, šokolāde. Viņš prot atbrīvoties no stresa ar mazāk kaitīgiem paņēmieniem nekā tie, kas stresu noskalo ar ikvakara viskija glāzi.
 

Viņš ir sajūsmā par sievietes seksualitāti

Bet nejaukt ar to, ka sievieti viņš uztver kā seksa objektu! Tieši otrādi – sieviete viņam ir kas vairāk par noteiktu orgānu kopumu. Viņš redz skaistumu arī ceļgala izliekumā un pat pirmajās grumbiņās, jo uztver viņu kopumā, nevis pa daļām.

 

Viņš spēj sevi kontrolēt

Viņš spēj analizēt problēmu un nerīkojas, pirmo neadekvāto emociju iespaidā. Nepieņem lēmumus dusmās, nebliež pa seju vai ar vārdiem, ja kaut kas nepatīk. Viņš saprot, ka ikvienās attiecībās atbildīgi par esošo rezultātu ir abi, tāpēc visās neveiksmēs nevaino otru. Tas ļauj atrast kompromisus un atrisināt problēmas, tātad arī saglabāt labas attiecības.

 

Protams, ja kāda no gandrīz ideālā vīrieša pazīmēm nesakrīt ar šo sarakstu, uzreiz viņu pamest nevajag. Katrs ir savādāks. Bet vienu gan jāņem vērā  - psiholoģiski nobriedis vīrietis ir emocionāli gatavs pieņemt lēmumus un arī atbildēt par to sekām. Šo aspketu ņem vērā, izvēloties dzīvesdraugu.

Saistītie raksti