Pēc daudziem gadiem Anglijā mājās atgriežas jaunā Hartmaņu ģimene - lai viņu mazā Emīlija valsts simtgadē sāktu dzīvi Latvijā

Rēzeknes novadā mītošajai Hartmaņu ģimenei Latvijas jubilejas svētki kļūs arī par īpašiem ģimenes svētkiem. Vairākus gadus nodzīvojuši Anglijā un izveidojuši tur savu ģimeni, šovasar jaunieši piepildīja savu sapni – atgriezās dzimtenē. Ģimene ar pārliecību veras nākotnē un turpmāko dzīvi saista ar Latviju.

Kad valsts svētki pārtop par ģimenes svētkiem - tas ir stāsts par Hartmaņu ģimeni, kuri no Anglijas atgriezās mājās Rēzeknes pusē. (Foto: Facebook)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad valsts svētki pārtop par ģimenes svētkiem - tas ir stāsts par Hartmaņu ģimeni, kuri no Anglijas atgriezās mājās Rēzeknes pusē. (Foto: Facebook)

Maija, Kristaps un mazā Emīlija - tā ir Hartmaņu ģimene, kura atgriezusies no emigrācijas, lai dzīvi turpinātu Latvijā. Jaunieši iepazinās Anglijā, taču precējās pirms diviem gadiem Lūznavas muižā Latvijā. Atgriešanās mājās viņiem ir kā svētki. Un tieši valsts simtgadē!

 

Maijai bija tikai 10 gadu, kad viņa ar vecākiem Latviju pameta. Kristaps uz Angliju devās, kā pats saka, ziņkārības dēļ, taču "iesprūda" tur uz astoņiem gadiem. Pāris iepazinās un saskatījās latviešu diasporas deju kolektīvā, kuru vadīja Maijas māte Gunta. Maija svešumā ieguvusi augstāko izglītību uzņēmējdarbībā, bet, kad piedzima mazā Emīlija, pāris saprata: jābrauc uz mājām. 

 

Viņi gan bija plānojuši braukt vēlāk, taču tad nolēmuši, ka jābrauc tagad, tieši uz dzimtenes 100. dzimšanas dienu. Tagad Rēzeknes novada Maltā Maijā strādā par komercdarbības speciālisti, bet Kristaps ir tirdzniecības aģents. Ģimene cer uz karjeras izaugsmi, taču noteikti - Latvijā. Turklāt mamma redz dzīvi tieši Rēzeknes pusē - vecāki tur strādātu, meita ietu vietējā skoliņā...

Interviju ar Hartmaņu pāri skaties LTV sagatavotajā sižetā:

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.jauns.lv