4 jaunas smūtiju receptes ēdienkartes dažādošanai

 16. maijs 2019 21:20 Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv Raksts

Smūtiji ir mūsu ģimenes spēka dzērieni, un tie īpašā cieņā bija tad, kad mēs, Smildziņu ģimene, gatavojāmies Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējienam



Upeņu smūtijam šajā sezonā vari izmantot pērnās vasaras saldēto ogu krājumus. Paldies mammai par to piegādi! Starp citu, smūtiju lej pudelē un ņem līdzi uz darbu!


Galvenais smūtiju pavārs mūsu ģimenē ir meita Lība - viņai  bieži vien pietiek enerģijas smūtijus gatavot no rītiem. Tos viņa mēdz baudīt arī, piemēram, ar dažādiem musli vai pārslām (izlasi rakstu Analizējam brokastu pārslu un musli saturu. Kas ir visveselīgākais?).

Smūtijus, protams, var gatavot un ar tiem eksperimentēt, izmantojot dažnedažādus svaigus produktus, ko vien mājās var atrast. Piemēram, mēs šādā veidā esam notiesājuši visus omītes saldēto ogu krājumus, kas bija sagaidījuši pavasari.:)

Tomēr reizēm ir vērts pieturēties pie receptes. Kad apnīk ierastās receptes, parasti mums talkā ar vienkāršiem un spēka pilniem variantiem nāk "Rimi" garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis.

KALE 

Bumbieru sula 400 ml
Kale lapas bez vidējā kacena 4 gab
Laima sula 1/2 gab
Banāns 1 gab

 

UPEŅU 

Saldētas upenes 200 g
Jogurts bez garšas 200 
Ābolu sula 150 ml
Tumšās vīnogas bez kauliņiem 8 gab

MANGO APELSĪNS

Apelsīna sula 250 ml
Mango 1 gab
Zaļas vīnogas 10 gab bez kauliņiem

ZEMEŅU AVEŅU (vasaras noskaņa!)


Zemenes 400 g
Avenes 100 g
Mango 1 gab vai banānu 1/2
Ūdens vai bērzu sula 150 ml

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējiena vēstnese un Mammamuntetiem.lv vadītāja

 



0 Pievienot komentāru

Reklāma

Kategorijas