Nātru zupa

 13. maijs 2010 19:00 Recepte



Foto: Inese Stuģe


Lejam katliņā ūdeni un liekam vārīties žāvētās ribiņas vai sagrieztu cietžāvēto desu. Pa to laiku nomizojam un sagriežam kartupeļus. Aplejam ar karstu ūdeni nātres (ūdeni laukā nelejam, jo tas ļoti labi noder matu skalošanai). Katliņā gaļai jau vajadzētu vārīties. Ja tā, tad pieberam putraimus. Ļaujam zupai vārīties. Olas zupai var novārīt jau iepriekš, bet var arī iesist zupas gatavības beigās. Kad gaļa jau gana vārījusies tai pievienojam kartupeļus. Vāram līdz zupa gatava. Noblanšētās nātres sagriežam smalkāk un pievienojam zupai. Pasniedzam ar skābo krējumu.
           
         Lai labi garšo : )

Sastāvdaļas

1. Ūdens
2-3 litri
2. Putraimi
2 ēd.kar.
3. Kartupeļi
4 gab.
4. Žāvētas ribiņas vai cietžāvētā desa
pēc patikas
5. Olas
3-4 gab.
6. Skābais krējums 25%
7. Sāls, pipari
pēc patikas



0 Pievienot komentāru

Reklāma

Kategorijas