Gaidītākie LEGO jaunumi 2024. gadā

Gada izskaņā LEGO izziņoja nākamā gada jaunumus, lai īstenie “legomāni” varētu laicīgi ar tiem iepazīties un sagatavoties jaunai spēļu sezonai ar nebijušiem un pārsteidzošiem komplektiem vai jau zināmu komplektu papildinājumiem. Daži jaunie komplekti jau būs nopērkami janvārī, bet vairums jaunumu veikalos un tiešsaistes iepirkšanās vietnēs parādīsies martā.
Daži jaunie komplekti jau būs nopērkami janvārī.

FOTO: Publicitātes foto

Daži jaunie komplekti jau būs nopērkami janvārī.

LEGO Animal Crossing

Pašā jaunumu saraksta augšgalā ir LEGO tēma Animal Crossing, kas ar 5 spēļu komplektiem debitēs šī gada martā. Animal Crossing ir LEGO un Nintendo sadarbībā tapusi tēma, kas populārās video spēles faniem piedāvā izspēlēt ainiņas ar iecienītiem Animal Crossing tēliem. 

Visiem jaunajiem komplektiem būs pamata LEGO plāksne, padarot komplektus savstarpēji kombinējamus -  tādējādi, iegādājoties katru nākamo komplektu, būs viegli paplašināt savu salu gluži kā oriģinālajā video spēlē.
 

Animal Crossing tēma paredzēta bērniem no 6 gadu vecuma un sākumā piedāvās sekojošus spēļu komplektus:

  • “Džuliana dzimšanas dienas svinības”
    Pirmais un lētākais no jaunajiem komplektiem ir Džuliana dzimšanas dienas ballītes komplekts no 170 detaļām un Džuliana minifigūriņu.
  • “Bunnie āra aktivitātes”
    Zīmīgi, ka šajā 168 detaļu spēļu komplektā un citos Animal Crossing komplektos galvenajam tēlam tiek izmantota atjaunota “Fabuland” tipa galvas forma. Atšķirībā no tradicionālajām LEGO minifigūriņām Fabuland figūriņām bija lielākas, detalizētākas galvas ar kustīgiem kakliem, un tās bija veidotas tā, lai līdzinātos konkrētam dzīvniekam. Šajā komplektā tā ir izmantota zaķīša Bunnie minifigūriņai;
  • “Kapp'n salas brauciens ar laivu” (233 detaļas un 2 minifigūriņas) – komplektā laiva, laivas piestātne, makšķerēšanas aprīkojums;
  • “Isabelle mājas apciemojums” (389 detaļas un 2 minifigūriņas) – komplektā māja, dārza un mājas iekārtojuma detaļas;
  • “Nook's Cranny un Rosie mājas” (535 detaļas un 2 minifigūriņas) – lielākais no šiem pieciem komplektiem ar divām mājiņām, pagalma un mājas iekārtojuma detaļām.

 

LEGO City 

LEGO City tēmas pirmais komplekts tika izlaists 1978. gadā, taču joprojām pilsētas daudzveidīgā dzīve un tās neatliekamās palīdzības dienesti ir viena no populārākajām LEGO tēmām.

 

Šogad LEGO City apjomīgajam komplektu skaitam (līdz šim izlaisti 1476 komplekti) piepulcēsies 25 jauni. 

 

Kā vienmēr būs daudz jaunu LEGO City produktu: sacīkšu automašīnas, kartingi, sacīkšu braucēji, neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīna un nebijis papildinājums nākotnes pilsētas infrastruktūrai – kosmiskā bāze, raķešu palaišanas platforma un modulāra kosmosa stacija.

 

LEGO Friends

Kopš LEGO Friends tēmas izveides 2012. gadā jau ir radīti vairāk nekā 450 dažādi komplekti. Tāpat kā LEGO City arī LEGO Friends var lepoties ar vislielāko ikgadus jaunizlaisto komplektu skaitu. 

Reklāma
Reklāma

 

Šis gads nebūs izņēmums – kopumā iznāks 22 jauni Friends komplekti. Lielākie un detaļām bagātākie būs “Andrea modernā savrupmāja”, “Hārtleikas pilsētas slimnīca”, “Popzvaigžņu mūzikas tūres autobuss” un “Olly un Paisley ģimenes mājas”.
 

LEGO Harry Potter

Šogad martā LEGO Harry Potter sēriju papildinās 7 jauni komplekti, tostarp daži jauni koncepti kā Cūkkārpas Pūču māja un pils laivu novietne ar laivām.

  • “Lidojošais Ford Anglia” (165 detaļas un 2 minifigūriņas)
    Lidojošais auto ir ar atveramām durvīm un noņemamu jumtu, tāpēc tajā būs viegli ielikt Harija Potera un Rona Vīzlija minifigūras, kā arī pūci Hedvigu. Bagāžniekā ir pietiekami vietas, kur ielikt čemodānu, Harija un Rona zižļus, kā arī Rona žurciņu Kašķi.
  • “Hedviga Dzīvžogu ielā 4” (337 detaļas)
    Pūces Hedvigas figūrai ir kustīga galva, spārni un aste, un to var nosēdināt uz ceļazīmes “Dzīvžogu iela”. Komplekts ietver arī lādi ar Harija Potera personīgām lietām.
  • “Cūkkārpas pils laivu novietne” (355 detaļas un 5 minifigūriņas)
    Papildinājums Cūkkārpas pils ainai ar profesores Maksūras minifigūriņu. Tajā ir 2 uzbūvējamas laivas, katra ar vietām 2 minifigūrām, laivu novietne ar vietu laivu pietauvošanai, vieta, kur paslēpties Nevila Lēniņa krupim Trevoram, un 1 no 14 kolekcionējamiem Cūkkārpas portretiem.
  • “Hagrida būda: Negaidītais apciemojums” (896 detaļas un 5 minifigūriņas)                   Šī gada komplektus par Harija Potera tēmu papildina jauna Hagrida būdas versija ar atveramu un ar noņemamu jumtu, detalizētu iekštelpas interjeru ar saliekamo krēslu, uz kā sēdēt Hagridam, pūķa olas elementu, 2 no 14 kolekcionējamiem Cūkkārpas portretiem un citas pētāmas detaļas. Spēles sižetu papildinās uzbūvējama suņu būda Hagrida mīlulim Ilknim.
  • “Cūkkārpas pils Pūču māja” (364 detaļas un 3 minifigūriņas un 5 pūces)
    Tāpat kā laivu novietnei, torņa jumta detaļas tagad ir pelēkā krāsā un vairs nav zaļas, kā tas bija agrākos Cūkkārpas pils komplektos. 
  • “Aizliegtais mežs: Maģiskās būtnes” (172 detaļas un 2 minifigūriņas)
    Komplektā ir koki ar lapu elementiem naksnīgās krāsās, kā arī tumsā spīdošs zirneklis un 4 sēnes, ar ko uzburt maģisku meža atmosfēru. Švītknābja rotaļu figūra, testrāla mazuļa un Lankašīras laumiņas rotaļu figūras lomu rotaļām. 

 

LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions ir tēma, kas piedāvā reālistisku sacīkšu automobiļu modeļu atveidojumus. Komplekti ir paredzēti bērniem, kuri interesējas par automašīnām un sacīkstēm. 

Šogad esošo kolekciju varēs papildināt ar Ford Mustang Dark Horse, Audi S1 e-tron quattro, BMW M4 GT3 & BMW M Hybrid V. 

 

Kopumā gada pirmajā pusē gaidāmi 4 jauni Speed Champions komplekti. Visi tie tiks izdoti 1. martā. 

 

Ceturtais jaunais komplekts vēl nav atklāts, taču ļoti iespējams, ka tas būs McLaren Formula 1 automašīna.

Saistītie raksti