Ja bērns ir LEGO fans jeb Kā konstruktorus iekļaut interjerā

Līdz ar dažu pirmo LEGO komplekta parādīšanos mājās, rodas jautājums gan par lego klucīšu, gan sabūvēto komplektu glabāšanu. Nav daudz rotaļlietu, kas sniedz bērniem tik daudz prieka un viņus jēgpilni stundām ilgi nodarbina kā LEGO, taču vecākiem reizēm nākas sadzīvot ar nepatīkamo (un bieži vien sāpīgo) haosu, ko lego klucīši spēj radīt.
Vienīgā iespēja ir iegādāties vai izveidot uzglabāšanas vietas, kas patiktu un būtu ērtas bērniem, un neradītu problēmas vecākiem.

FOTO: Publicitātes foto

Vienīgā iespēja ir iegādāties vai izveidot uzglabāšanas vietas, kas patiktu un būtu ērtas bērniem, un neradītu problēmas vecākiem.

Caurspīdīgas plastmasas kastes un konteineri ar vāku

Tas ir viens no vienkāršākajiem un lētākajiem veidiem, kā uzglabāt lego klucīšus. Caurspīdīgos konteineros un kastēs ar aizveramiem vākiem logo klucīšu var sašķirot pēc krāsām, veida un projekta. 

Apavu izmēra kastes ir lieliski piemērotas atsevišķiem komplektiem kopā ar instrukcijām. Plastmasas kastes viegli sakraut plauktos vai novietot vienu virs otras.

 

Atvērta tipa konteiners, kaste vai grozs

To novietošanai jāparedz atsevišķs lego plaukts. Pateicoties rokturiem, tos viegli noņemt no plaukta un atlikt atpakaļ. 

 

 

Ir bezgala daudz veidu, kā marķēt glabāšanas kastes un izveidot pārskatāmi un reizē vizuāli interesantu LEGO glabāšanas vietu.

 

LEGO zīmola kastes

Lai arī šīs kastes nav pārāk ietilpīgas, taču, ieejot telpā, ikviens atpazīs īstenu LEGO fanu. Tās var izmantot, piemēram, LEGO figūriņu glabāšanai. Tad tās, sākot spēlēties, vienmēr atradīsies vienuviet.

 

Rotaļlietu uzglabāšanas paklājiņš

Labs risinājums mazulim, kas spēlējas ar DUPLO klucīšiem. Pēc spēlēšanās tas ļauj ātri savākt klucīšus un citas rotaļlietas un visu uzglabāt vienuviet. Rotaļlietu maiss – paklājiņš vienlaikus atrisina pa grīdu izkaisītu rotaļlietu problēmu – nejaušu paklupšanu, uzkāpšanu un ieraušanu putekļu sūcējā mājas uzkopšanas laikā. 

 

Ar laiku mazulis pats spēs rotaļlietas savākt vienuviet un jums tikai atliks ar savelkošās virves palīdzību paklājiņam piedot maisa formu. Tam ir arī rokturi, lai varētu piekārt pie sienas.

 

Pufs kā rotaļlietu un lego klucīšu glabātava

Pufs bērnu istabā ir vēl viena glabāšanas vieta ne tikai siltam pledam vai mīkstām rotaļļietām. Ja “legomānija” ir tikai sākuma posmā, tad pufs lieti noderēs arī lego klucīšu glabāšanai.

 

Auduma grozs vai soma rotaļlietām

Ietilpīga mīksta mēbeļu auduma vai filca soma groza formā būs piemērota rotaļlietu, DUPLO klucīšu, grāmatu, spilvenu glabāšanai. Ja netiek izmantota, to var ātri salocīt, kā arī telpā neaizņem daudz vietas un nezaudē formu.

 

Instrumentu un sīklietu kaste ar atvilktnēm

Lai arī gatavās instrumentu kastes paredzētas saimniecībā un remontam nepieciešamo sīklietu glabāšanai, šīs dažādas konfigurācijas, izmēra un formas kastes viegli pielāgot lego klucīšu un citu konstruktora detaļu glabāšani. 

Izbīdāmas atvilktnes un daudzas sekcijas sīklietām būs ļoti noderīgas gan klucīšu šķirošanai, gan lielāku detaļu ievietošanai. Ja palaimējas, tad iespējams iegādāties instrumentu kastes arī ar ritenīšiem. 

 

LEGO galds

LEGO galdi, nopirkti gatavi vai izgatavoti pašu rokām, piešķirs telpai reizē jautrību un funkcionalitāti. Šie galdi mudina bērnus ne tikai būvēt, bet arī izstādīt savus darbus apskatei. 

 

Galdi ir dažāda izmēra, augstuma un no dažādiem materiāliem, viegli piemeklējami konkrētas telpas interjeram.

 

Atrisinot lego klucīšu glabāšanu, jādomā, kur novietot lielās, apjomīgās konstrukcijas, kuru veidošanai patērētas dienas. Palodzes nav labākā vieta, kur glabāt LEGO; daudz piemērotāki ir atvērti plaukti, vitrīnas, kurās, kaut uz laiku, novietot saliktos komplektus.

Atsevišķos gadījumos, kad LEGO jau ieguldīta vesela bagātība, vietas LEGO konstrukciju novietošanai vajadzēs patiesi daudz!

Saistītie raksti