Idejas, kā ģimenei jēgpilni pavadīt laiku kopā

Ja meklējat jaunas un skaistas idejas kopīgām ģimenes nodarbēm, ir vērts ielūkoties šajās idejās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rakstu sērija par ģimenes saturīgu brīvā laika pavadīšanu ziemas vakaros atbalsta "Hasbro Gaming".

 

Gatavojam sniegavīrus!

Bērniem ļoti patīk pašu darinātas rotaļlietas, īpaši tad, ja arī viņi pielikuši roku izgatavošanas procesā. 

Kā izgatavot sniegavīriņus no vecajām zeķēm?

Vajadzēs: vecas, bet tīras zeķes, šķēres, dekoratības lentītes, podziņas, cita veida audumu cepurei, pildmateriālu, piemēram, vati.  

Izgatavošana: Zeķē sabāž, vati tik daudz, lai veidotos stingrs sniegavīra ķermenis. Galu aizsien, nogriež lieko zeķes gabalu. Vidū apsien dekoratīvo lentīti, lai veidotos sniegavīra formas. Acis, deunu, pogas vai nu piešuj, vai pielīmē ar karsto līmi. 

Cepuri veido kā tūtīnu, kuras malas sašuj kopā. Lai cepure turētos pie sniegavīra galvas, to var nedaudz piediegt. 

 

Sniegavīrus var izgatavot arī no papīra, vates, tualetes papīra ruļļiem, filca, sizāļiem, auduma un koka. Galvenais - ļaujiet vaļu fantāzija ir radošā gara lidojumam. 

Noteikti pārliecināsieties, ka kopā darbošanās ir brīnišķīgs veids, kā piepildīt ar pozitīvām emocijām Ziemassvētku gaidīšanas laiku. 

 

Veidojam krūžu paliktnīšus!

Pašam izveidot savu krūzes paliktnīti nav nemaz sarežģīti, vajadzīgs ir tikai laiks un motivācija!

Nepieciešams:

  • krāsainas pogas
  • abpusējais skočs
  • karstā līme
  • kartona papīra lapa

Sākumā skoču pielīmē pie kartona papīra, tam virsū izkārtojot vienu pie otras saliktas krāsainas pogas, kas veido apļa formu. Tad noteikti pārliecinies, ka paliktnis ir pietiekami liels krūzei. Beigās ar karsto līmi aizpilda brīvos laukumiņus starp pogām un uz pogām tā, lai veidojas neslīdoša pamatne. Kad līme sacietējusi, paliktnīti nolipina no skoča un tas ir gatavs lietošanai!

Šādi krūzīšu paliktnīši būs arī lieliska dāvana!

 

Minam krustvārdu mīklas!

Ierasts, ka krustvārdu mīklas biežāk risina vecākā paaudze, taču tās bezgala daudz prieka var sagādāt pārējai ģimenei. Mīklu risināšana ne tikai iepriecina, bet arī veicina valodas attīstību, papildina vārdu krājumu un zināšanas, kā arī saliedē ģimeni. 

Krustvārdu mīklas var sastādīt paši, var arī iegādāties specializētos izdevumus. Vēl variants - spēlēt vārdu salikšanas spēli (spēle "Scrabble") vai arī "Karātavas".  Erudīcijas pilns vakars garantēts!

Reklāma
Reklāma

 

Spēlējam kegļus!

Ķegļi ir interesanta un aizraujoša spēle, kas papildus palīdz izkopt līdzsvaru, mērķēšanu un koncentrēšanās spējas. Šo spēli var spēlēt arī mājas apstākļos vai pat dzimšanas dienas ballītēs. 
Mazākiem bērniem var iegādāties jau gatavu spēļu komplektu, bet var arī paši sagatavot ķeģļu spēlei visu nepieciešamo.

Nepieciešams:

  • 10 vidēja izmēra ūdens pudeles;
  • bumba (vēlams basketbola, kas ir stingrāka);
  • atbilstoša vieta, piemēram, dārza celiņš vai lielās istabas placis.

No ūdens pudelēm aptuveni pusi salej krūkās, lai pagatavotu gardu augļu vai ogu limonādi. Pudeles ar atlikušo ūdeni saliek atbilstošā veidā - pirmajā rindā vienu, katrā nākamajā par vienu vairāk, atzīmē attāluma līniju, no kuras bumbu ir jāripina. Mazākajiem tā var būt nedaudz tuvāk. 

Un – aidā! Lai jautrība sit augstu vilni!

 

Būvējam sapņu mājiņu!

Vai maz ir kāds pieaugušais, kurš bērnībā nebūtu būvējis mājiņu zem galda, starp krēsliem, starp skapi un dīvānu. 

Atceroties to, kādu sajūsmu bērnībā izraisīja vigvami no segām vai lielām kartona kastēm, palīdzēsim uzbūvēt sapņu mājiņu arī bērnam. 

Pavisam vienkāršu mājiņu var uzbūvēt, izmantojot krēslu atzveltnes un pāris vecus palagus. Lieliski, ja mājiņas iekšpusē vai izklāt mīkstu paklāju, kā arī izdekorēt ar gaismiņām. Noteikti nebūsi pārsteigts, ja arī pats vēlēsies paciemoties namiņā pie atvases. 

 

Izdancojamies pirms miega!

Lai vakarā labāks un saldāks miegs, varat ieviest jaunu tradīciju - izdancošanos visiem kopā pirms lienat katrs savā gultā!

Vakarā, kad mājas solis apdarīts, visi nomazgājušies, iztīrījuši zobus un saģērbušies pidžamās, ir laiks ieslēgt kādu jautru dziesmu, kuras ritmā visiem izdancoties. Un tā katru vakaru!

Varat vienoties, ka katrs savā reizē izvēlas dziesmu, kuras pavadījumā ļauties kustību priekam. 

 

Reklāmas informācija


„JENGA” ir spēļu klasika. Tajā no klucīšiem uzceļ torni, no kura sagraušanas sava gājiena laikā jāizvairās! Kā tu apiesi gravitācijas likumu? Izveido masīvu torni no koka klucīšiem, pēc tam velc klucīšus pa vienam ārā, līdz viss krāvums sabrūk. Vai tava roka nenotrīcēs, izvelkot pēdējo klucīti pirms torņa sabrukšanas? Ja tā, tad tu uzvarēsi „JENGA” spēlē!

 

 

Saistītie raksti