Marinēti dārzeņi

 06. jūlijs 2009 16:00 Recepte


Foto no Dansukker arhīva.


Kabačus noskalo un sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Ķiplokus sadala daiviņās. Tomātus noskalo un noņem kauslapiņas. Mizu sadursta ar dakšiņu vai paveltnē pret smalko rīvi, lai pāršķeltu miziņu. Timiānu un čilli noskalo. Čilli izņem sēklotni un sagriež strēmelēs. Visus dārzeņus kārto tīrās, izkarsētās burkās. Pievieno timiāna zariņu un čilli.

 

Visas marinādes sastāvdaļas uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, un pārlej dārzeņiem. Burkas cieši aizvāko un ļauj ievilkties vismaz vienu nedēļu pirms lietošanas.
Marinādei:
300 g Dansukker baltā cukura
200 ml etiķa 12%
200 ml ūdens
4 lauru lapas
75 ml dzelteno sinepju sēklu
1 tējkarote smaržīgo piparu.

 


Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
 

Sastāvdaļas

1. Smaržīgo piparu
1 tējkarote
2. Dzeltenā paprika
1 gb
3. Mazu sīpoliņu
250 gr
4. Ķiploka daiviņa
1 gb
5. Ķiršu tomātiņu
500 gr
6. Timiāna zariņi
1 gb
7. Svaiga sarkanā čilli
gb
8. Dansukker baltā cukura
300 gr
9. Etiķa 12%
200 ml
10. Ūdens
200 ml
11. Lauru lapas
4 gb
12. Dzelteno sinepju sēklu
75 ml
13. Zaļais kabacis
1 gb



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas