Liellopa šašliks

Šim šašlikam klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam.

Foto: Ojārs Jansons

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ojārs Jansons

Lielopa gaļu sagriež šašlika gabalos un pa kārtām jāliek bļodā, starp gaļas kārtām vienādos daudzumos jāliek pipari, šķēlēs sagriezti sīpoli, pa citrona šķēlei, un dilles. Visu tā smuki sakārto, ieliek uz stundu aukstumā ievilkties. Kefīrā iejauc kariju, sāli, un pēc stundas kefīru iemaisa šašlikā, kefīrā šāslikam marinādē jānostāvas aptuveni 2 diennaktis.
Cep uz grilla, vēlams lielā karstumā īsu brīdi, aptuveni 2-3 min no katras puses, klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam...  lai garšo!

 

 

 

Iesūtījis:

Reklāma
Reklāma

Kaspars Skranda, mammamuntetiem.lv lasītāja

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Dilles - 1 .buntīte
  • Liellopa gaļas mīkstums - 3 - 4 .kg
  • Kefīrs - 3 - 4 .l
  • Svaigi malti baltie pipari.tējkarote
  • Sīpoli - 2 .kg
  • Citrons - 1 .gab
  • Karijs, sāls, - 1/2.paciņa